رفتن به محتوای اصلی
x
سید سعید اسلامیان
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 2
ظرفیت دکتری: 2
سید سعید اسلامیان (saeid@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140307015 20.1001.4.SDJG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
پایش تغییرات پدیده خشکسالی برف و تاثیر آن بر منابع آب حوضه
برف بخشی از فرآیند بارش در اقلیم‌های سرد را شامل می‌شود که تحت تاثیر اقلیم سرد هر منطقه به وجود می-آید. در این اقلیم‌ها، تحت تأثیر فرآیند برف، شرایط هیدرولوژیک ویژه‌ای شکل می‌گیرد. این تغییرات ناشی از برف، می‌تواند بر جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی نیز تأثیر گذار باشد، از این‌رو توجه به تاثیر فرآیند برف بر هیدرولوژی هر منطقه ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین برای مطالعه هیدرولوژیک دقیق‌تر در مناطق سرد، لازم است این فرآیندها در نظر گرفته شود. بارش برف تاثیر بسیار بیشتری نسبت به باران و رگبار برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارد. بارش باران خصوصا اگر تند باشد عمدتا به صورت رواناب از دسترس خارج می‌شود. رواناب معمولا فرصت کمتری برای جذب در زمین دارد و به سرعت حرکت می‌کند و حتی پیامدهای تخریبی مانند بروز سیلاب، فرسایش و از بین رفتن خاک را هم به دنبال دارد. این بدان معنا نیست که باران هیچ جذبی در زمین ندارد، اما میزان جذب آن نسبت به برف کمتر است. بارش باران زمانی برای جذب در سفره‌های آب زیرزمینی اثرگذار است که طولانی مدت یعنی برای چند روز به صورت پیوسته و نرم و ملایم باشد. رگبارهای تند و شدید کمترین میزان جذب را در زمین دارند و عامل اصلی رواناب و سیلاب هستند. مهمترین ویژگی برف ذوب تدریجی و آهسته آن است که باعث می‌شود فرصت بیشتری برای جذب در زمین داشته باشد. به علاوه برف نسبت به باران ماندگاری بیشتری دارد و متناسب با دمای هوا به تدریج به درون زمین نفوذ می‌کند. تاثیر برف برای احیا چشمه‌ها و سراب‌هایی که از دل کوه می‌جوشند نیز بسیار بیشتر است. کاهش ذخایر آب بی ارتباط با کاهش بارش برف در سال‌های اخیر نیست. از یک سو طی سال‌های اخیر الگوی بارش از برف به بارش‌های رگباری تغییر پیدا کرده و از سوی دیگر برداشت‌ها از منابع آب زیرزمینی بسیار شدید شده و این دو عامل بر کسری قابل توجه مخازن آب زیرزمینی اثر گذاشته است. از این رو بررسی تاثیر تغییرات برف و خشکسالی برف بر منابع آب ضروری است. در این تحقیق با پایش تغییرات پدیده خشکسالی برف و تاثیر آن بر منابع آب، راهکارهای بهینه بر اساس پتانسیل‌های حوزه به منظور مدیریت بهینه منابع آب ارائه می‌شود.
 
سید سعید اسلامیان (saeid@iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140307016 20.1001.4.SXJG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
تحلیل و بررسی تبخیر از دریاچه سد با استفاده از روش های سری زمانی و موجک
آب یکی از عوامل اصلی تعیین کننده در توسعه کشاورزی و صنعتی مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود. مصرف بی رویه و نادرست منابع آبی و نیز هدر رفت آن ها از طرق مختلف باعث ایجاد بحران های بسیاری شده است. این بحرانها موجب شده اند که نیاز به یک راه حل مناسب جهت پایش و مدیریت منابع آبی بیش از پیش احساس شود. یکی از منابع آبی مهم تأمین کننده نیاز آب شرب، کشاورزی و صنعت، بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک، آب ذخیره شده در دریاچه های پشت سدهای احداث شده بر روی رودخانه ها است. از جمله روش های هدر رفت آب در دریاچه های آب شیرین و مخازن سدها، تبخیر از سطح آنها بوده و این مورد بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک می تواند نقش تعیین کنندهای در مدیریت منابع آبی ایفا کند. 
امروزه برنامه‌‌ریزی صحیح برای استفاده بهینه از منابع آبی با هدف رسیدن به توسعه پایدار از اهمیت خاصی برخوردار است. آگاهی از مقدار دقیق تبخیر سطحی روزانه یکی از پارامترهای مهم برای برنامه‌‌ریزی‌‌های منابع آب، مدیریت آبیاری و تولیدات زراعی است. عدم کفایت تعداد ایستگاه‌‌های تبخیرسنجی، ابهام در کیفیت داده‌ها و خلاءهای آماری موجود در مقاطع مختلف زمانی، پژوهشگران را به‌سمت مدل‌‌های برآورد، سوق داده است. تبخیر به عنوان مهمترین عامل خروج آب از دریاچه های بسته، سهم به سزایی در معادلات بیلان آب دریاچه ها ایفا می کند که بررسی تغییرات آن در مدیریت منابع آب بسیار اهمیت دارد. در این پژوهش، با به‌کارگیری مدل‌‌های مبتنی بر سری زمانی، موجک و سری زمانی-موجک به برآورد مقدار تبخیر روزانه پرداخته می شود. در این رابطه، صحت و دقت هر یک از مدل‌‌ها با استفاده از معیارهای آکائیک AIC و SBC و شاخص میانگین انحراف نسبی (MPE) ارزیابی می شود.
 
سید سعید اسلامیان (saeid@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140307014 20.1001.4.S5JG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
بررسی عدم قطعیت برآورد مدل های بارش – رواناب با استفاده از داده های استخراج شده از تصاویر ماهواره ا ی
یکی از مهم ترین پارامترهای در حوزه های آبریز و علوم طبیعی میزان رواناب است. رواناب ها نقش مهمی در بیلان آبی منطقه دارند. ایجاد رواناب در سطح زمین مشكلات عدیده ای از جمله فرسایش خاک، وقوع سیلاب، کاهش پوشش گیاهی و مهمتر از همه کاهش منابع آب زیرزمینی را در برخواهد داشت. همچنین در حوضه هایی که بر روی رودخانه های آن سد مخزنی احداث شده است، نیاز به بررسی تغییرات در ورودی و خروجی سد دارد. 
بحث تعیین و پیش بینی تولید رواناب به دلیل اهمیت رواناب و رابطه آن با بارندگی و تغییرات سطح آب زیرزمینی از مهمترین موضوعات در مباحث منابع آب زیرزمینی و آب سطحی به شمار می رود. با توجه به روند روبه رشد بهره برداری ها از مخازن سدی به ویژه برای مصارف کشاورزی و شرب نیاز به برآورد پتانسیل آب ورود به سد می باشد. هر گاه شدت بارندگی از ظرفیت نفوذ آب به داخل خاک بیشتر باشد، بخشی از آب حاصله از بارندگی در سطح زمین باقی میماند و پس از پر کردن گودی های زمینی در جهت شیب زمین جریان پیدا می کند و از حوضه خارج می شود. بدین ترتیب آب جریان یافته رواناب سطحی نامیده می شود. رواناب سطحی در برخی موارد میتواند تهدیدی بر مناطق مسكونی و زراعی و عاملی بر فرسایش منابع طبیعی به شمار آید. بنابراین با تعیین پتانسیل تولید رواناب در یک حوضه میتوان گامی برای پیشگیری از ایجاد سیلاب و خطرات و آسیب های ناشی از آن برداشت. از اواسط قرن نوزدهم تاکنون، روش های تجربی و مدل های هیدرولوژیك مختلف برای برآورد و محاسبۀ رواناب سطحی تهیه شده است. 
از مهمترین مسائلی که در مطالعات هیدرولوژی و سیل‌خیزی به آن پرداخته می‌شود، برآورد دبی حداکثر سیلاب و تهیه هیدروگراف آن با استفاده از مدل‌های هیدرولوژیک می‌باشد. امروزه محصولات بارش ماهواره با قدرت تفکیک مکانی و زمانی متفاوت تا حدود زیادی مشکلات و محدودیت‌های رایج در تهیه داده‌های بارش را برطرف کرده‌اند. محاسبه رواناب سطحی با تصاویر ماهواره ای در سامانه گوگل ارث انجین در مقیاس ماهانه مورد بررسی قرار می گیرد. لذا هدف تحقیق بررسی و کاربرد داده‌های بارش ماهواره های مختلف به عنوان ورودی مدل‌های هیدرولوژیک برای شبیه‌سازی سیل در حوضه آبریز مور مطالعه می‌باشد. بدین منظور ابتدا مدل مفهومی حوضه در محیط نرم‌افزار HEC-GeoHMS تهیه شده و عملکرد نرم‌افزار HEC-HMS در شبیه‌سازی هیدروگراف سیل با استفاده از داده های استخراج شده از تصاویر ماهواره ای مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تخمین میزان بارش در قسمت‌هایی از حوضه که فاقد ایستگاه باران‌سنجی بود، از داده‌های ماهواره ای استفاده می شود. دقت داده‌های بارش ماهواره‌ای با مقایسه با مقادیر مشاهداتی طی دوره آماری مورد بررسی قرار می گیرد.
 
سید سعید اسلامیان (saeid@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140307013 20.1001.4.RXJG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
برآورد میزان آب مجازی ورودی وخروجی حوضه و ارائه پیشنهادهای مدیریتی بر اساس آن
به دلیل رشد جمعیت و پیشرفت صنعت رقابت بین بخش‌های کشاورزی، خانگی و صنعت به آب در دسترس افزایش یافته است. از طرف دیگر نیز مصرف‌گرایی امروزی انسان‌ها که منجر به افزایش مصرف از حد طبیعی شده اگرچه در کوتاه مدت رفاه و رشد اقتصادی به همراه دارد، اما در بلند مدت باعث آسیب به اکوسیستم می‌شود. در این شرایط نگاهی کوتاه به وضعیت کشور می‌تواند نامناسب بودن شرایط را نشان دهد: طی سال‌های اخیر روش‌های بسیاری برای حل مشکل کم آبی کشورهای خشک مطرح شده است که تجارت آب مجازی و توجه به ردپای آب محصولات مصرفی یکی از این ابزارها است. بر اساس این روش، کالاهای آب بر باید در کشورها و مناطق پر آب تولید و به کشورها و مناطق کم آب صادر شوند.. از آنجایی که تولید هر محصول دارای محتوی آب مجازی است توجه به میزان تولید، مصرف و اهمیت آن محصول در رفاه اجتماعی افراد جامعه می‌تواند نقش مهمی در صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب داشته باشد. از این رو در این مطالعه به تعیین بیلان آب مجازی با برآورد میزان آب مجازی ورودی و آب مجازی خروجی پرداخته و بر اساس آن راهکارهای متناسب با خروجی‌های طرح ارائه خواهد کرد.
 
جهانگیر عابدی کوپائی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 2
ظرفیت دکتری: 1
جهانگیر عابدی کوپائی (koupai@cc.iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140323041 20.1001.4.01K0000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
توسعه طرحهای بازچرخانی پساب و استفاده از آن به عنوان منابع آب نامتعارف (با رعایت جوانب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی)
با توجه به مشکلات متعددی که هم‌اکنون در زمینه تأمین آب شرب و بهداشتی در نواحی مختلف ایران وجود دارد، همواره بحث بازیابی و استفاده از آب‌های نامتعارف مورد توجه قرار داشته است. استفاده از آب‌های نامتعارف عمدتاً اشاره به آب‌های مصرف شده در مصارف شرب و صنعت دارد که می‌توان با پالایش و تصفیه آنها، فرآیند استفاده مجدد از این آب‌ها را در دستور کار قرار داد. در مورد نحوه استفاده و محل کاربرد این نوع آب‌های نامتعارف مانند پساب، توصیه‌ها و اولویت‌های متفاوتی وجود دارد. ولی امروزه در مناطق خشک و نیمه-خشک، هدف از استفاده پساب‌ کاستن فشار روز افزون بر منابع آب شرب و بهداشتی می‌باشد. بدین منظور آب‌های حاصل از تصفیه پساب به سمت استفاده مجدد در صنعت، کشاورزی و فضای سبز شهرها هدایت می-شود. در چنین شرایطی دو نفع عمده در زمینه مدیریت منابع آب ایجاد خواهد شد: الف- فشار ناشی از افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز زیاد به آب شرب و بهداشتی کاسته خواهد شد و دولت‌ها و سیاست‌گزاران می‌توانند به جای سوق یافتن به سمت تأمین منابع آب جدید، بحث‌های مدیریتی آب را با اصلاح الگوی مصرف آب و استفاده از آب‌های بازیافتی مورد توجه قرار دهند. 
ب- استفاده از پساب‌ها به صورت مدیریت ‌شده و هدفمند در خواهد آمد. در صورتی که هدف مشخص و موارد پیش‌بینی شده برای استفاده مجدد از پساب وجود داشته باشد، ضمن جلوگیری از هدر رفتن این منبع مهم از آب، از مشکلات ثانویه، نظیر مشکلات زیست‌محیطی رها سازی پساب‌ها به صورت بلااستفاده جلوگیری خواهد شد. 
در صورتي که از پساب به طور صحيحي استفاده شود، ضمن آنکه مي‌تواند مشکلات ناشي از شيوع آلودگي در سطح محيط زيست و منابع آب را کنترل نمايد، مي‌تواند به واسطه مواد مغذي موجود در آن، باعث بهبود رشد و توسعه گیاهان نیز شود. فاضلاب شهری به لحاظ کيفيت بسيار گسترده و متغير است. به واسطه تنوع کيفيت پساب شهری، اثرات اين پساب‌ها روي خصوصیات خاک و رشد و توسعه گیاهان نيز متفاوت است. بنابراین باید برای استفاده از این نوع پساب‌ها برای آبیاری، مطالعات جامع با توجه به جنبه‌های مختلف صورت پذیرد. 
مهمترین چشم اندازهای مطلوب صنعت آب و فاضلاب کشور در افقی۲۰ساله(۱4۰4-۱384)، برخورداری %۱۰۰جمعیت شهری و روستایی کشور به آب شرب بهداشتی، دسترسی و برخورداری %۶۰ جمعیت شهری و %3۰جمعیت روستایی به سامانه های جمع آوری و تصفیه فاضلاب می باشد. بنابراین از جمله هدفهایی که می‌توان مورد توجه قرار داد عبارتند از: 1) استفاده از پساب برای پرورش درختان به منظور تولید چوب، 2) تصفیه پساب در جوامع روستایی با بکارگیری سامانه تالاب مصنوعی متمرکز(Constructed Wetland)، 3) تصفیه پساب در جوامع روستایی با بکارگیری سامانه نا‌متمرکز برای یک یا چند خانوار (Tevap).
 
جهانگیر عابدی کوپائی (koupai@cc.iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140323165 20.1001.4.0NK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
بررسی عملکرد پودر دانه‌های مورینگا اولیفرا در فیلترهای زئولیتی و شنی در تصفیه آب های آلوده
بررسی عملکرد پودر دانه‌های مورینگا اولیفرا در فیلترهای زئولیتی و شنی در تصفیه آب های آلوده 
چکیده: با توجه به مشکلات متعددی که هم‌اکنون در زمینه تأمین آب شرب و بهداشتی در نواحی مختلف ایران وجود دارد، همواره بحث بازیابی و استفاده از آب‌های نامتعارف مورد توجه قرار داشته است. استفاده از آب‌های نامتعارف عمدتاً اشاره به آب‌های مصرف شده در مصارف شرب و صنعت دارد که می‌توان با پالایش و تصفیه آنها، فرآیند استفاده مجدد از این آب‌ها را در دستور کار قرار داد. 
در مورد نحوه استفاده و محل کاربرد این نوع آب‌های نامتعارف مانند پساب، توصیه‌ها و اولویت‌های متفاوتی وجود دارد. ولی امروزه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، هدف از استفاده پساب‌ کاستن فشار روز افزون بر منابع آب شرب و بهداشتی می‌باشد. بدین منظور آب‌های حاصل از تصفیه پساب به سمت استفاده مجدد در صنعت، کشاورزی و فضای سبز شهرها هدایت می‌شود. در چنین شرایطی دو نفع عمده در زمینه مدیرت منابع آب ایجاد خواهد شد: 
الف- فشار ناشی از افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز زیاد به آب شرب و بهداشتی کاسته خواهد شد و دولت‌ها و سیاست‌گزاران می‌توانند به جای سوق یافتن به سمت تأمین منابع آب جدید، بحث‌های مدیریتی آب را با اصلاح الگوی مصرف آب و استفاده از آب‌های بازیافتی مورد توجه قرار دهند. 
ب- استفاده از پساب‌ها به صورت مدیریت ‌شده و هدفمند در خواهد آمد. در صورتی که هدف مشخص و موارد پیش‌بینی شده جهت استفاده مجدد از پساب وجود داشته باشد، ضمن جلوگیری از هدر رفتن این منبع مهم از آب، از مشکلات ثانویه، نظیر مشکلات زیست‌محیطی رها سازی پساب‌ها به صورت بلااستفاده جلوگیری خواهد شد. 
هدف از پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از آزمایش ستونی است. در این تحقیق سعی می شود تا تأثیر درصدهای مختلف پودر دانه های اولیفرا در ستونهای حاوی زئولیت و شن سنجیده شود. برای انجام آزمایشها از فاضلاب طبیعی شهری استفاده می شود. کارایی هر یک از ستونهای آزمایشی توسط اندازه گیری پارامترهای سختی (کل، کلسیم و منیزیم)، کدورت، اسیدیته، کلیفرم کل و گوارشی، در قبل و بعد از آزمایش ستونی مورد سنجش قرار می گیرد.
 
جهانگیر عابدی کوپائی (koupai@cc.iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140323164 20.1001.4.0DK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
بازیافت پساب تصفیه‌خانه دامداری به روش الکترو- وتلند
چکیده: تالاب مصنوعی یک مخزن کم عمق می‌باشد که با انواع مواد فیلتر گونه (سوبسترا) پرشده و همچنین گیاهان مقاوم به شرایط اشباع در آن کاشته می‌شود. فاضلاب وارد حوضه می‌شود و از روی سطح و یا درون مواد بستر (سوبسترا) جریان می‌یابد. 
در تالاب‌های مصنوعی همانند تالاب‌های طبیعی، عمل تصفیه با قرارگیری فاضلاب در معرض نورخورشید، هوا، مواد فیلتر و گیاهان آبزی انجام می‌شود. پساب خروجی از این سیستم می‌تواند بدون مشکل وارد محیط زیست شده و یا در آبیاری و پرورش ماهی مورد استفاده قرارگیرد. 
در جریان زیرسطحی افقی در سیستم‌های تالاب ‌مصنوعی، فاضلاب از طریق لوله‌های ورودی به سیستم تغذیه شده و به آرامی از درون محیط متخلخل عبورکرده تا به محل خروجی برسد. در این‌گذار فاضلاب با شبکه‌هایی از محیط‌های هوازی و بی‌هوازی برخورد می‌کند. در نزدیکی ریشه‌ محیط‌های هوازی وجود دارد و این اکسیژن از طریق ریزروم‌های گیاهان تالابی به محیط تالاب انتقال می‌یابد و به همین دلیل هنگام عبور فاضلاب از منطقه نفوذ ریشه، فاضلاب توسط فرایند های فیزیکی و شیمیایی و تجزیه بیولوژیکی تصفیه می‌گردد. 
سیستم‌های پیشرفته تصفیه فاضلاب از جمله ازن زنی و استفاده از امواج UV سال‌هاست که به عنوان روش‌هایی مطمئن و کاربردی نسبت به کلر زنی به منظور کاهش بار آلودگی‌های میکروبی پیشنهاد می‌شوند. اما بایستی توجه نمود که این سیستم‌ها دارای فناوری‌های پیچیده‌ای می‌باشند. این مسئله موجب افزایش قیمت این دستگاه‌ها و همچنین وابستگی به منظور نگهداری و تعمیر آن‌ها شده است. از طرفی دیگر به سبب قیمت‌های زیاد این تجهیزات، استفاده از آن‌ها در تصفیه‌خانه‌های عظیم توجیه اقتصادی داشته و در تصفیه فاضلاب جوامع کوچک از جمله دانشگاه‌ها، روستاها و شهرهای کوچک و همچنین صنایع خرد قابل استفاده نیستند. سیستم‌های طبیعی تصفیه فاضلاب از جمله تالاب‌ها راه حلی برای این مسئله هستند. علت جایگزینی این سیستم به جای روش‌ها مرسوم، هزینه کمتر و عملکرد بهتر این سیستم‌ها هستند.
 
منوچهر حیدرپور
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 0
ظرفیت دکتری: 1
منوچهر حیدرپور (heidar@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140370168 20.1001.4.XXJG000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
بررسی کارآیی سیستم انعقاد الکتریکی در تصفیه فاضلاب کارخانه
با توجه به کمبود منابع آب، افزایش جمعیت و افزایش آلاینده های مربوط به پساب صنایع، اهمیت ارائه و استفاده از روش های نوین تصفیه پساب های صنعتی در دهه های اخیر افزایش یافته است. فاضلاب های صنعتی مولد آلاینده های خطرناک محیط محسوب شده که می توانند برای سلامتی انسان و محیط زیست مخاطره آمیز باشند. در نتیجه ضرورت تصفیه و بازیابی مجدد آب های مصرفی اهمیت خاصی پیدا کرده است. مهم ترین هدف جمع آوری و تصفیه فاضلاب، اصلاح کیفیت آن به نحوی است که مصرف مجدد فاضلاب تصفیه شده و یا دفع آن به محیط زیست بدون تغییر اکوسیستم محیط دریافت کننده امکان پذیر باشد. 
در میان پساب های صنعتی، فاضلاب رنگرزی به دلیل جلوگیری از نفوذ نور خورشید به عمق آب رودخانه ها برای فعالیت بیولوژیکی آبزیان خطرناک می باشد و از طرفی سبب رشد بعضی از جلبک ها شده که در نتیجه اکسیژن محلول در آب کاهش می یابد. تمایل به حفاظت از محیط زیست و افزایش تقاضای شیوه های سبز در برخورد با معضلات زیست محیطی، محقق ها را به سمت در نظر گرفتن روشی پایدار و مطمئن در تصفیه فاضلاب رنگرزی که به عنوان مشکلی جهانی از آن یاد می شود، سوق می دهد. تا به امروز از روش های متنوعی برای تصفیه فاضلاب استفاده شده که هر کدام ویژگی ها و معایبی دارند. یکی از سیستم های جدید که به تازگی مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده از فرآیند انعقاد الکتریکی می باشد. اساس این روش استفاده از جریان الکتریکی برای تولید اکسید کننده ها و منعقد کننده هایی است که از اکسایش الکترود آند و کاهش الکترود کاتد حاصل می شوند که درنهایت وابسته به شرایط حاکم در آزمایش از طریق شناورسازی، جذب فیزیکی، ترسیب و تجزیه شیمیایی موجب حذف و کاهش آلودگی می شوند. 
در این تحقیق با طراحی این فناوری به بررسی و امکان سنجی کاربرد آن در صنعت رنگرزی پرداخته می شود. نحوه کار دستگاه ساخته شده پیوسته می باشد که در این صورت حجم بسیار بیشتری از فاضلاب در زمان کمتری تصفیه خواهد شد و سیستم دائما در حال کار می باشد. جهت طراحی یک سیستم با جریان پیوسته، ابتدا از سیستم ناپیوسته برای تعیین بهترین مقدار پارامترهای موثر استفاده می شود. 
این سیستم دارای انعطاف زیادی بوده به نحوی که با تغییراتی در سایز، نحوه آرایش الکترودها، میزان جریان برق و... می توان به کیفیت مد نظر برای کاربرد مجدد آب در زمینه های مختلف دست یافت.
 
مرتضی صادقی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 0
مرتضی صادقی (sadeghimor@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140344114 20.1001.4.ZSJG000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
سامانه رفع بوی بد از گاوداری و کمپوست ساز
معمولا بوی ناشی از گاوداری‌ها باعث ایجاد مشکل برای همسایگان در محل می‌شود. با این حال، کاهش مشکلات مربوط به بو به مقیاس دقیقی برای اندازه‌گیری خصوصیات بو و انتشار آن در محیط و ‏شناختن روشهای تولید کننده بو و فن آوریهای اقتصادی برای کاهش انتشار بو نیاز دارد.بدین منظور ارایه یک سامانه برای رفع بوی بد از گاوداری و تولید کمپوست ضرروی است.
 
محمدرضا سبزعلیان دستجردی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
محمدرضا سبزعلیان دستجردی (sabzalian@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری / مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد 1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140384233 20.1001.4.QXKG000=.2024.05.19.0.5 مرجعیت علمی
ارزیابی تحمل اینبردلاین های جهانی ذرت به تنش خشکی با استفاده از نشانگرهای مورفو- فیزیولوژیک و توالی های SNP
ذرت (Zea mays L.) یکی از مهم‌ترین غلات جهان بوده و امنیت غذایی بیش از یک میلیارد نفر را تأمین می‌کند. با این حال، کم شدن منابع آبی و فقدان مواد معدنی ضروری در بسیاری از خاک‌ها جمله در مناطق مرکزی ایران تولید ذرت را تهدید می‌کند. در واقع بیش از پنجاه درصد ذرت تولیدی در آفریقا و خاورمیانه در شرایطی کشت می‌شود که دسترسی به آب کافی وجود ندارد. علاوه بر این برآوردها حاکی از آن است که بسیاری از خاک‌های مورد استفاده برای کشت ذرت فاقد برخی عناصر غذایی از جمله روی، آهن وکلسیم به میزان کافی می‌باشند. انتخاب ژنوتیپ‌ها (لاینها) ی ذرت مقاوم به تنش‌های غیر زنده محیطی مانند خشکی و دارای توان مناسب جذب و انقال عناصر در خاک‌های کم حاصلخیز، برای تولید پایدار ذرت در هیبریدهای جدید ضروری است. اگرچه تلاش‌های بهنژادگران گیاهی به شیوه‌های کلاسیک و مولکولی پیشرفت‌هایی داشته‌است، اما هنوز خلاء های عمده‌ای در شناخت فرآیندهای ژنتیکی و فیزیولوژیکی تحمل به خشکی، ویژگی‌های بهره‌وری غذایی و تعاملات آنها وجود دارد. در این مطالعه، تعداد حداقل 100 لاین اینبرد جهانی ذرت در مزرعه و تحت تنش خشکی کشت می گردند. ارزیابی صفات ریشه گیاهان مانند عمق، قطر و شاخه‌بندی و وزن تر و خشک و ماده خشک ذرت با استفاده از تکنیک‌های مورفولوژیک انجام می شود. بررسی واکنش‌های فیزیولوژیکی ژنوتیپ‌ها نسبت به تنش مانند سنجش پارامترهای رشد، تنظیم اسمزی،آنتی اکسیدان ها و اندازه‌گیری محتوای عناصر غذایی با روش‌های بیوشیمی انجام می شود. همچنین ژنوتایپینگ تک‌نوکلئوتیدی (SNP) با استفاده از آرایه‌ها یا توالی‌یابی برای شناسایی نشانگرهای مولکولی انجام می شود. تجزیه و تحلیل ارتباط بین داده‌های ژنتیکی ریشه و فیزیولوژیک با استفاده از نرم‌افزارهای آماری انجام می شود. در نهایت نقشه‌برداری مکان‌های صفات کمی (QTL mapping) برای شناسایی مناطق ژنومی اثرگذار بر تحمل به خشکی انجام می شود. انتخاب بهترین ژنوتیپ‌های اینبرد لاین ذرت برای اصلاح نژاد ذرت برای تحمل به تنش خشکی در ایران انجام خواهد خواهد شد. در این مطالعه، با شناسایی آلل‌های مرتبط با کارایی بالای جذب مواد مغذی می‌توان لاین هایی از ذرت را انتخاب نمود که علاوه بر تحمل به خشکی، نیاز غذایی کمتری هم داشته باشند. این امر منجر به صرفه جویی در مصرف کودها و افزایش راندمان تولید می‌شود. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، احتمالا روش ژنوتایپینگ تک نوکلئوتید (SNP) نه تنها راه موثری برای انتخاب لاین های متحمل به خشکی، بلکه روشی کارآمدی برای اصلاح کارایی جذب عناصر غذایی نیز محسوب خواهد شد.
 
محمد مهدی مجیدی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 2
ظرفیت دکتری: 2
محمد مهدی مجیدی (majidi@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140318024 20.1001.4.7SN0000=.2024.05.20.0.2 مرجعیت علمی
نقش ژنوم هاي اجدادي در افزايش تحمل به برخي تنشهاي محيطي در گندم سينتتيک
متاسفانه تغيير شرايط اقليمي و استفاده بي‌رويه از منابع طبيعي طي چند دهه گذشته باعث کاهش شديد منابع آب و شوري خاک و به طبع آن تشديد تنش‌هاي محيطي (خشکي، شوري، گرما و ...) و گسترش آفات و امراض گرديده است. اين مساله بر روند توليدات کشاورزي تاثير منفی گذاشته بطوري که در آينده نزديک ارقام فعلي نيز پاسخگوي شرايط جديد کشور نخواهند بود و لازم است ارقام خاص براي شرايط خاص تغيير اقليم ايجاد گردند. از طرفي متاسفانه در سال‌های اخیر، تمرکز مراکز پژوهشی و تجاری اصلاح نباتات، بیشتر بر تولید ارقام دارای عملکرد بالا براي شرايي محيطي ايده آل بوده و ارقام داراي قابليت کشت در شرايط خاص بسيار محدود است. تمرکز بر استفاده از ارقام اصلاح شده پرمحصول در شرايط بهينه در ده هاي قبل منجر به کاهش چشمگیر تنوع ژنتیکی و ظهور پديده تنگناي ژنتيکی (Genetic bottleneck) شده است. یکی از راه‌کارهای عبور از این تنگنای ژنتیکی و غنی کردن ذخیره ژنتیکی محصولات استراتژيک در کشور، بازگشت و تمرکز بر روی خزانه‌های ژنی وحشی و بومی است. در اين پروژه گندم با ادغام قطعات کروموزومي و ژنهاي مغفول اجداد و خويشاوندان وحشي اصلاح مي شوند تا نسبت به بيماريها و تنشهاي غير زيستي مقاوم شود. گندم‌های ساختگی هگزاپلوئید، گندم‌هایی هستند که به طور مصنوعی از تلاقی گندم نان با اجداد اولیه ساخته شده‌اند و به دلیل انتقال بخشی از ژنوم گندم‌های دیپلوئید و تتراپلوئید به آن‌ها، حاوی پایه ژنتیکی گسترده‌تری هستند. لاین‌های ساختگی بدون هیچ مانعی در انتقال صفات مفید زراعی از منابع وحشی گندم به گندم معمولی موثر بوده‌اند. به دلیل افزایش تغذیه جمعیت رو به رشد جهان، در طی 50 سال آینده به تولید گندم بیشتری نیاز خواهد بود لذا با استفاده از منابع با ارزش متنوع ژنتیکی (گونه‌های وحشی گندم) و تلاقی آن‌ها با گندم‌های ايمر و دوروم، لاین‌های ساختگی ایجاد شده‌است که حاوی صفات مهم جهت بهبود عملکرد و تحمل به تنش‌های زیستی و غیرزیستی ازجمله مقاومت به خشکی، شوری، زودرسی و مقاومت به آفات و بیماری‌‌های مختلف می‌باشد. اين کلکسيون متنوع متشکل از 184 لاين ساختگي گندم حاصل از 23 تلاقي مختلف براي تجمل به خشکي و شوري بررسي شده و لاينهاي اميد بخش در پژوهش حاضر شناسايي و تحت ارزيابي هاي تکميلي قرار مي گيرند.
 
محمد مهدی مجیدی (majidi@iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140318026 20.1001.4.4HK0000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
ارزيابي لاینهاي جو حاصل از تلاقي بين گونه اي به روش ادغام آشیانه اي
جو در مقایسه با دیگر محصولات زراعی گیاهی مقاوم به تنش‌های محیطی از جمله تنش شوری است و به دلیل تغییرات آب و هوایی کره زمین بر مساحت زمین‌های شور و خشک افزوده می‌شود. همچنین به دلیل پدیده گلوگاه یا تنگنای ژنتیکی ناشی از بلایای طبیعی و از دست رفتن زیستگاه‌های طبیعی،که موجب از دست رفتن تنوع ژنتیکی ناشی از کاهش فراوانی آلل‌ها در محصولات گیاهی می‌شود، تنوع موجود در گیاهان زراعی از دست رفته است. به همین دلیل نیاز شدید به بهبود ژنتیکی از طریق تلاقی بین گونه‌ای احساس می‌شود که در این مطالعه لاین‌های حاصل از تلاقی بین‌گونه‌ای جو در مقایسه آن‌ها با ژرم‌پلاسم زراعی غربال و بررسي مي شوند. با استفاده از روشهای یک و چند متغیره تنوع ژرم پلاسم مذکور بررسی می شود..
 
محمد مهدی مجیدی (majidi@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140318025 20.1001.4.4NK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
اصلاح جو از طريق ادغام ژنوم جد اسپانتانئوم
جو از جمله محصولات داراي چند کاربري است که در صنعت خوراک دام، انسان و صنعت نوشيدني (مالت) کاربرد دارد. طی قرن گذشته تمرکز اصلاح نباتات عمدتا بر ایجاد ارقام دارای عملکرد و شاخص برداشت بالا بوده است لیکن امروزه بدليل تغییرات اقليمي شديد و حدوث تنش‌هاي غيرزيستي نظير خشکي، شوري و گرما سطح زير کشت ارقام موجود به شدت در حال کاهش است و متاسفانه پيش بيني ها حاکي از آن دارد که بزودی شاهد کاهش تولید محصولات استراتژیک در کشورخواهیم بود. از اينرو ضرورت ایجاد ارقام خاص براي توليد در شرايط خاص دو چندان شده است. 
بازگشت و تمرکز بر روی خزانه‌های ژنی وحشی و بومی امري اجتناب ناپذير است زيراکه در طي سالها انتخاب طبيعي و مصنوعي پايه ژنتيکي بسياري از محصولات زراعي بويژه جو و گندم به شدت در اثر پديده تنگناي ژنتيکي (Genetic bottleneck) باريک شده است. جو وحشي اسپانتانئوم سرشار از ژن‌هاي تحمل به تنشهاي زيستي و غير زيستي و نيز ثابت شده است به لحاظ کيفيت و مالت از جو زراعي بطور معني داري غني تر است. انتقال اين ژنها به جو اهلي نويد بخش ايجاد ارقام جديد براي آينده نزديک است که شرايط تغيير اقليم استفاده از ارقام فعلي را غير ممکن مي سازد. يکي از روش هاي کاربردي جديد ايجاد جوامه آشيانه اي Nested association mapping است. جوامع حاصله تا نسلهاي پيشرفته جلو برده شد و ارزيابي لاينهاي اميد بخش در شرايط تنشهاي محيطي انجام مي شود.
 
محمد مهدی مجیدی (majidi@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140318023 20.1001.4.7DN0000=.2024.05.20.0.7 مرجعیت علمی
انتخاب لينه هاي خويش آميخته و بررسي ژنتيکي نمونه هاي جهاني گلرنگ
یکی از مسائلی که کشاورزی با آن روبرو شدهاست مشکل خشکسالی و شوری آب و خاک می‌باشدکه در کشور ما نیز با توجه به تغییرات اقلیمی این موضوع بسیار حائز اهمیت است. بنابراین شناسایی و ایجاد ارقام متحمل به این نوع تنش‌ها، یکی از اصلی‌ترین اهداف به‌نژادگران می‌باشد. پایه ژنتیکی اکثر گیاهان زراعی، از جمله گلرنگ، در اثر پدیده تنگنای ژنتیکی (تکاملی) از دست رفته است. گلرنگ داراي مراکز تنوع متعددي در جهان مي‌باشد و مطالعات مورفولوژيک و مولکولي قبلی نشان مي‌دهد که تنوع قابل ملاحظه اي در ژرم‌پلاسم جهاني وجود دارد‌.از طرفي از تلاقی بین گونه‌ای می‌توان به منظور افزایش تنوع ژنتیکی، انتقال سازگاری تکاملی و ایجاد گونه‌های جدید استفاده کرد. بنابراین تلاقی‌های بین‌گونه‌ای برای توسعه تنوع ژنتیکی در دستور کار به‌نژادگران قرار گرفته است. در اين پژوهش خزانه ژنهاي وحشي از طريق تلاقي دو گونه وحشي خويشاوند گلرنگ (تلاقی دو به دو سه گونه C. tinctorius، C. palaestinus، C. oxyacanthus) انتقال و در کنار ژرمپلاسم جهانی پس از 10 سال خودگشني لاينهاي منتخب از درون 200 لاين نوترکيب (RIL) هم اکنون وارد آزمون هاي تکميلي براي تحمل به خشکي و شوري قرار میگیرند. اميد است لاينهاي نهايي در کنار ژرم پلاسم جهاني حاصل از اين مطالعه منجر به ايجاد ارقام متحمل به شرايط خاص براي مناطقي نظير شرق اصفهان يا مناطق داراي آب کم و خاک شور شوند.
 
مجید طالبی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 0
ظرفیت دکتری: 1
مجید طالبی (mtalebi@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140345194 20.1001.4.ZXJG000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
تولید سیلیمارین از ریشه های مویین القا شده مارتیغال (Silybum marianum) در بیوراکتور و بررسی بیان ژنهای مسیر بیوسنتز آن
خارمریم یا مارتیغال (Silybum marianum) به عنوان یکی از گیاهان داروئی و روغنی بسیار مهم در جهان مطرح است. اهمیت این گیاه به دلیل داشتن نوعی فلاونولیگنان به‌نام سیلیمارین است که به‌عنوان دارو برای مداوای بیماری‌های معده، روده، طاعون و همچنین با اثرات آنتی اکسیدانی سبب حفاظت از سلول‌های عصبی، لوزالمعده و کلیه‌ها می‌شود. اثر داروئی این گیاه به‌صورت درمان خاص برای بیماری‌های کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کشت بافت و سلول گیاهی ابزاری قدرتمند برای تولید متابولیت‌های ثانویه محسوب می‌شود. آگروباکتریوم ریزوژنز، عامل ایجاد کننده ریشه مویی، یک باکتری خاکزی رایج است که می تواند از طریق زخم وارد گیاه شود. ریشه های مویین به خوبی به عنوان سیستم های آزمایشی تثبیت شده اند و با سرعت رشد بالا قادر به سنتز متابولیت های ثانویه مشتق از ریشه هستند. سیستم ریشه مویین در شرایط کشت بدون هورمون پایدار و پربازده است. ظرفیت بیوسنتز برای تولید متابولیت ثانویه در مقایسه با گیاهان مادری آنها بزرگترین مزیت ریشه مویین است. علاوه بر این، سیستم کشت ریشه مویین توسط الیسیتورهای مختلف زنده و غیرزنده القاء پذیر است. الیسیتورها از طریق القای پاسخ‌های دفاعی باعث بیوسنتز و انباشت متابولیت‌های ثانویه می‌شوند. علاوه بر القاء توسط الیسیتورها، القای ریشه‌های مویین در ریزنمونه‌های برگی مارتیغال و بهینه‌سازی نیاز غذایی برای سینتیک رشد آن در سطح فلاسک و بیوراکتور قابل انجام است. در مطالعه ای سرعت رشد ریشه های مویین در بیوراکتور به 20 برابر افزایش یافته است. بهینه سازی کشت ریشه مویین در گیاه مارتیغال و تایید مولکولی آن، القا با الیسیتورها به منظور افزایش ترکیبات دارویی آن، بهینه سازی اندازه گیری ترکیبات دارویی در ریشه های مویین القا شده با الیسیتورها، بررسی بیان ژنهای مسیر بیوسنتز سیلیمارین در ریشه های مویین القا شده و کشت ریشه های مویین در سیستم بیوراکتور به منظور استحصال مواد دارویی در مقیاس وسیع از اهداف این پژوهش خواهند بود.
 
مهران شیروانی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 0
ظرفیت دکتری: 1
مهران شیروانی (shirvani@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140319186 20.1001.4.Z5JG000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
بهسازی خاکهای آلوده به فلزات سنگین به روش گیاه-پالایی تسریع شده با استفاده از گیاهان مقاوم
براى پالایش خاک و رسوبات آلوده به فلزات سنگین، روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است که اغلب بسیار پرهزینه و مخرب محیط‌‌زیست هستند، در حالی که در روش گیاهپالایی بهسازی خاك و رسوبات آلوده بصورت درجا و با هزینه کم انجام می‌گیرد. این روش نه تنها آسیبی به اکوسیستم وارد نمی‌کند بلکه سبب بهبود کیفیت و تنوع زیستی خاک می‌شود. یکی از مهمترین عیوب روش گیاهپالایی کند و زمان‌بر بودن آن است. برای رفع این مشکل می توان از گیاهپالایی تسریع شده استفاده کرد. در این روش با کمک گیاهان مقاوم و تند رشد و با افزودن ترکیباتی دوستدار محیط زیست، رشد گیاه و قابلیت جذب فلزات در خاک بطور قابل توجهی افزایش داده می‌شود. بنابراین شناسایی و استفاده از ترکیبات جدید، ارزان قیمت و موثر به عنوان تسریع کننده فرایند گیاهپالایی خاکهای آلوده امری ضروری است.
 
مهدی قیصری
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
مهدی قیصری (gheysari@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری / مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد 1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140372174 20.1001.4.0XK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
مدیریت آبیاری هوشمند و کشاورزی دقیق
در راستای توسعه کشاورزی دقیق ضرورت دارد در ابعاد مختلف اقدام لازم صورت گیرد. یکی از مهم ترین بخش ها مدیریت آب در مزرعه می باشد که اثربخشی سایر نهاده ها و اقدامات کشاورزی را ارتقا می دهد. در این راستا متقاضیان علاقه مند و توانمند در زمینه هوش مصنوعی و پردازش داده و همچنین متقاضیان و علاقه مندان در زمینه مدیریت آب در مزرعه می توانند این درخواست را تکمیل نمایند. لازم به ذکر است در بخش هوش مصنوعی و پردازش داده 90 درصد کار دفتری و 10 درصد میدانی است. در بخش مدیریت آب در مزرعه 50 درصد کار میدانی و 50 درصد کار دفتری است.
 
علی نیکبخت
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
علی نیکبخت (anikbakht@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140320031 منتظر تایید سامانه نان مرجعیت علمی
بررسی و تعیین برترین شیوه ارزیابی وضعیت درختان به منظور رفع خطر
درختان در فضای سبز شهری به دلیل مشکلات مرتبط با تغییر اقلیم شامل کمبود منابع آبی، گرم شدن هوا، موج های گرمایی، حمله آفات و بیماری ها با مشکلات متعددی روبرو هستند. در مراحل اولیه ایجاد تنش به این درختان، علایم به صورت بصری قابل مشاهده نیست، اما درخت دچار مشکلاتی می شود که اولین آسیب ها را به بافت درونی درختان وارد می کند. این درختان در برابر وزش باد بسیار حساس هستند و به راحتی شکسته می شوند و سقوط می کنند. متاسفانه در سالهای اخیر به دفعات این مشکل در کلان شهرهای کشور اتفاق افتاده است که منجر به خسارات مالی و جانی شده است. هدف از این پژوهش بررسی و تعیین بهترین روش ارزیابی درختان خطرساز در فضای سبز شهری است که پیش از وقوع حادثه ای رفع خطر شوند و یا تیمارهای مناسب برای رفع خطر آن و حفظشان در عرصه فضای سبز انجام پذیرد.
 
علی نیکبخت (anikbakht@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140320030 20.1001.4.55K0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
بررسی علل زوال برخی گونه های درختان فضای سبز شهری در شاهین شهر با تاکید بر گونه اقاقیا (Robinia pseudoacacia) و نارون (Ulmus carpinifolia) و کاربرد روش های اصلاحی برای جلوگیری از زوال درختان
درختان موجود در فضاي سبز همواره به علت هاي مختلف شادابي خود را از دست داده و دچار زوال و یا خشکیدگي مي شوند. زوال درختان یک بیماري فیزیولوژیکي پیچیده است که از برهمکنش بین عوامل متعددي منشأ مي گیرد که شامل تنش هاي زیستی (مانند عوامل بیماري زا) و غیر زیستی (مانند خشکي و آلودگی های فسیلی) مي باشد و در نهایت منجر به مرگ تدریجي درخت مي شود. کلروز یا زردی ناشی از کمبود آهن یکی از بیماری های فیزیولوژیک شایع اقاقیا در ایران است. این گیاه به خاک های اسیدی یا خنثی یا اندکی قلیایی ولی فاقد آهک فعال نیاز دارد. علی رغم مقاومت نسبی گونه های نارون در برابر تنش های محیطی از جمله تحمل به شوری و باد، رشد نسبتا سریع در هر نوع خاک، چوب با ارزش، تحمل نسبت به جابه جایی و فشارهای فیزیکی و فشردگی خاک، این درخت در برابر طیف وسیعی از آفت ها و بیماری ها حساس می باشد. این طرح ضمن ارزیابی میدانی مشکلات موجود، یک روش سازگار با محیط زیست و امکان پذیر برای نجات درختان اقاقیا و نارون در مرحله اول و پس از آن سایر گونه های درختی را در نظر دارد.
 
مریم حقیقی
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
مریم حقیقی (mhaghighi@cc.iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140336060 20.1001.4.XHJG000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
امکان سنجی استفاده بسترها و کودهای نوین جهت تولید محصولات گلخانه‌ای
استفاده از بسترها و کودهای نوین در کشت گلخانه‌ای با هدف تولید محصولات با کیفیت بالا و افزایش عملکرد گیاهان، یک رویکرد موثر و پایدار است. کشت گلخانه‌ای و صادرات محصولات آن در حال حاضر اهمیت بسزایی در صنعت کشاورزی دارد. با این حال، مسائل فنی مختلفی وجود دارند که می‌تواند به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات گلخانه‌ای کمک کند. یکی از این مسائل، تحرک کم کلسیم در گیاهان است که می‌تواند به کیفیت محصولات آسیب بزند. همچنین، سردی خاک و اختلال در جذب عناصر غذایی در زمستان نیز می‌تواند مانع از رشد و توسعه گیاهان مختلف در گلخانه‌ها شود. اثرات منفی دمای پایین شب بر شکل محصولات گلخانه‌ای، به ویژه فلفل دلمه‌ای، نیز یکی دیگر از چالش‌های این صنعت است. همچنین، شوری خاک و آهکی بودن آن نیز می‌تواند به کاهش عملکرد و کیفیت محصولات منجر شود. برای حل این مسائل، استفاده از کودها و بسترهای آلی، به همراه استفاده از میکروارگانیسم‌ها، می‌تواند راه حل‌های مناسبی باشد که می‌تواند به بهبود ساختار خاک، افزایش تغذیه گیاهان، کاهش آلودگی زیست محیطی و افزایش مقاومت گیاهان کمک کند. این رویکردها همچنین می‌توانند به بهبود جذب عناصر غذایی توسط گیاهان و کاهش شوری خاک کمک کرده و در نهایت به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات گلخانه‌ای منجر شوند. استفاده از میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها در خاک گلخانه‌ها می‌تواند به بهبود سلامت خاک، افزایش جذب عناصر غذایی توسط گیاهان و حفظ تعادل در خاک کمک کند. این میکروارگانیسم‌ها همچنین می‌توانند به حلقه زنجیره تغذیه خاک کمک کرده و منجر به بهبود کیفیت خاک و محصولات گردد. بنابراین، استفاده از کودها و بسترهای آلی در کشت گلخانه‌ای، به همراه استفاده از میکروارگانیسم‌ها، می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات و افزایش عملکرد گیاهان کمک کرده و موجب حفظ محیط زیست و استفاده پایدار از منابع طبیعی شود.
 
مریم حقیقی (mhaghighi@cc.iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140336057 20.1001.4.XSJG000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
غنی‌سازی نانو و بیوکودها برای بهبود کیفیت خاک و رشد گیاهان
استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی می‌تواند منجر به مسمومیت خاک و مشکلات زیست محیطی شود. این کودها معمولاً شامل مواد شیمیایی نظیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که اگر به طور نادرست و بیش از حد به خاک اضافه شوند، می‌توانند به خاک آسیب برسانند و منجر به مشکلات زیست محیطی شوند. بعضی از مشکلاتی که ممکن است ناشی از مسمومیت خاک به دلیل استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی شوند عبارتند از کاهش کیفیت خاک، آلودگی منابع آب زیرزمینی و سطحی، تخریب جانداران خاکزی و حشرات مفید، افزایش رشد علف‌های هرز مقاوم به کودهای شیمیایی و ... بنابراین، برای پیشگیری از این مشکلات، استفاده از کودهای آلی و کودهای حاصل از تجزیه باکتریایی و ترویج روش‌های کشاورزی پایدار و ارگانیک می‌تواند موثر واقع شود. با رعایت این نکات و استفاده هوشمندانه از کودها، می‌توان از مسمومیت خاک جلوگیری کرده و زمین‌های کشاورزی را حفظ کرد. تولید کودهای آلی و زیستی با استفاده از غنی‌سازی نانو و بیوکودها، همراه با استفاده از باکتری‌ها، یک روش پایدار و موثر برای بهبود کیفیت خاک و رشد گیاهان است. این نوع کودها از منابع طبیعی و مواد آلی تولید می‌شوند. غنی‌سازی نانو به کودهای آلی و زیستی این امکان را می‌دهد که عناصر معدنی مورد نیاز گیاهان را در ابعاد نانو به آن‌ها ارائه دهد، که این باعث بهبود جذب عناصر توسط گیاهان و افزایش بهره‌وری آن‌ها می‌شود. بیوکودها نیز ترکیبات زنده‌ای هستند که حاوی مواد آلی و مغذی برای گیاهان هستند. این کودها حاوی باکتری‌ها، قارچ‌ها و مواد آلی دیگر هستند که بهبود ساختار خاک، جذب عناصر غذایی توسط گیاهان و رشد سالم گیاهان را تسهیل می‌کنند. استفاده از کودهای آلی و زیستی با غنی‌سازی نانو و بیوکودها، همراه با باکتری‌ها، یک روش پایدار و مؤثر برای بهبود خاک و رشد سالم گیاهان است که به حفظ محیط زیست و کشاورزی پایدار کمک می‌کند.
 
محمد شایان نژاد
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 0
محمد شایان نژاد (shayannejad@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140340081 20.1001.4.Y9JG000=.2024.05.14.0.0 مرجعیت علمی
مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی به منظور استفاده در کشاورزی و فضای سبز
طراحی و اجرای مناسب تالابهای مصنوعی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی، صرفه جویی در اعتبارات شهری و روستایی، استفاده بهینه از منابع آب سطحی و زیرزمینی و اجتناب از مناظر و بوی آزاردهندۀ تاسیسات تصفیه فاضلاب در محیط های کوچک می شود. خروجی پساب تالاب را می توان برای کشت بعضی از گیاهان استفاده نمود. در این تحقیق پارامترهای کیفی پساب خروجی از تالابها شامل کلی فرم، اکسیژن خواهی شیمیایی و بیولوژکی و املاح محلول اندازه گیری و مدلسازی می شود.
 
رسول کوثر
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
رسول کوثر (rkowsar@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140337082 20.1001.4.25K0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
اثر نوع بافر در جیره گاوهای شیرده هلشتاین بر تولیدو ترکیب شیر و گوارش پذیری مواد مغذی
بهبود تخمیر شکمبه ای سبب افزایش گوارش پذیری مواد غذایی و کاهش هدر روی آنها میشود. همچنین سبب افزایش چربی شیر و سلامت دام شده که در نهایت به افزایش درامد هم کمک می کند
 
رسول کوثر (rkowsar@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140337083 20.1001.4.3DK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
استفاده از مخمر در بهبود عملکرد کبد گاوهای شیری
.تولید وسلامت گاوهای شیری به عملکرد مناسب کبد آنها طی زمان شیردهی به ویژه پس از زایش دارد 
با بهبود عملکرد کبد شاهد تولید گلوکز مورد نیاز برای تولید شیر و تولید پروتینهای ضروری برای حفظ سلامت و تولید مثل دام خواهیم بود. 
در این زمینه مطالعات بسیار کمی صورت گرفته است.
 
سیدعلیرضا گوهری
دانشکده مهندسی کشاورزی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
سیدعلیرضا گوهری (ar.gohari@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140371153 20.1001.4.4DK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
ارائه مدل جامع تاب آوری شهری در برابر مخطرات اقلیمی مبتنی بر تفکر سیستمی
امروزه به دلیل رشد روز افزون جمعیت و افزایش نیاز آب در جوامع شهری، مدیریت تامین آب در بخشهای مختلف مصرف آب شهری یکی از معضلاتی است که زندگی بشر را با بحران جدی مواجه کرده است. ایران به واسطه قرار داشتن در اقلیم خشک و نیمه خشک با بحرانهای شدیدی برای مشکلات تامین آب در کلان شهرها مواجه است. از طرف دیگر، تغییر اقلیم و مخاطرات طبیعی متعدد مدیریت سیستم منابع آب شهری را با مشکلات متعدد روبرو نموده است. بنابراین ارزیابی جامع و افزایش تاب آوری منابع آب شهری در برابر مخاطرات اقلیمی از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این راستا، توجه به بحث مدیریت آب در بخشهای مختلف سیستم منابع آب شهری بویژه شرب و فضای سبز بسیار قابل اهمیت است. در این پژوهش یک مدل یکپارچه مدیریت منابع آب شهری مبتنی بر رویکرد تفکر سیستمی ارایه می‌گردد به نحوی که راهکارهایی برای مدیریت یکپارچه منابع آب و افزایش تاب آوری شهری در برابر مخاطرات اقلیمی تعیین گردد.
 
سیدعلیرضا گوهری (ar.gohari@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140371154 20.1001.4.3XK0000=.2024.05.14.0.5 مرجعیت علمی
ارزیابی چالشهای عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر در مخاطرات طبیعی ناشی از تغییر اقلیم در ایران
از آنجا که امروزه تغییرات اقلیمی روند توسعه پایدار جامعه بشری را مختل کرده، همواره باعث دغدغه عمومی جوامع متعدد شده و گاهاً باعث ایجاد یک بحران طبیعی و یا ناهنجاری‌های اجتماعی می‌گردد. طبیعتاً در هر حادثه‌ای فارغ از اینکه چه عاملی باعث ایجاد این حادثه شده، میزان تاب آوری جوامع پرخطر نقش کلیدی در کاهش بلایای ناشناخته و غیرمنتظره دارد. در این راستا، جمعیت هلال احمر نقش کلیدی در حوزه امداد و نجات مخاطرات طبیعی مانند بحران خشکسالی، سیل و دیگر مشکلات تغییر اقلیم بر زندگی مردم داشته باشد. متاسفانه، جمعیت هلال احمر در ایران فاقد بانک اطلاعاتی سراسری درباره حوادث اقلیمی و چالشهای امداد رسانی در نقاط مختلف کشور است. ارقام دقیقی از میزان وقوع حوادث طبیعی که سالانه در نقاط مختلف کشور اتفاق می‌افتد و میزان خسارت جانی و مالی ناشی از آن، وجود ندارد. متاسفانه رویکرد سازمان‌های امدادی در همه مخاطرات طبیعی یکسان است و برنامه اقتضائی برای پاسخ به مخاطرات اقلیمی وجود ندارد. در اغلب کشورهای پیشرفته جهان سیستم اطلاعات جغرافیایی برای مشخص کردن مناطقی که با حوادث آب و هوایی تهدید می‌شود وجود دارد، ولی ایران تا به حال قادر نشده که معلومات جامع، از مناطق حادثه‌خیز جمع‌آوری کند و یا به صورت تاریخی میزان این حوادث رخ داده در مناطق مختلف را ثبت نماید. یکی از ابزار‌های پرکاربرد که در این زمینه استفاده می‌شود، تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی ریسک و چالش‌های مخاطرات آب و هوایی است. نقشه‌های مذکور یکی از ابزار‌های مناسب برای مدیران است تا با برنامه‌ریزی‌های دقیق بتوانند خسارات مخاطرات طبیعی را کاهش و از جوامع انسانی حفاظت کنند. با تهیه مناطق پرخطر می‌توان مدیران ارگانهای زیربط را در افزایش تجهیزات (منابع انسانی و امکانات فنی) و ارائه راهکار‌های مدیریتی برای کاهش خطرات مدیریت سوانح اقلیمی یاری داد.
 

تحت نظارت وف ایرانی