رفتن به محتوای اصلی
x
علیرضا نجفی چرمهینی
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 2
علیرضا نجفی چرمهینی (anajafi@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140311181 20.1001.4.BDJ0000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
تهیه ترکیب تائورین به عنوان ازودنی به مواد غذایی
تائورین یا 2-آمینو اتان سولفونیک اسید، ترکیبی با منشاء طبیعی است که در بدن وجود دارد. منبع اصلی آن گوشت، ماهی و تخم مرغ است. در مغز و عملکرد مهمی دارد و در بهبود فشار خون موثر است. یکی از مهمترین کاربردهای ان به عنوان افزودنی به شیرخشکهای مصنوعی به همراه چندین ترکیب دیگر است. همچنین کاربردهای پزشکی دیگری هم دارد. یکی از کاربردهای آن در صنایع غذایی به عنوان افزودنی است. روش تهیه آن آمینولیز ترکیب 2-هیدروکسی اتان سولفونیک اسید است. با توجه به اینکه کلیه ترکیبات مورد نیاز برای تهیه این ترکیب در کشور موجود می باشد، تهیه آن می تواند گامی در جهت خودکفایی کشور تلقی شود.
 
علیرضا نجفی چرمهینی (anajafi@iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140311180 20.1001.4.AXJ0000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
تهیه گلیکولیک اسید (Glycolic Acid) با استفاده از مواد اولیه داخلی
آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA’s) گروهی از ترکیبات شیمیایی با منشاء طبیعی هستند. یکی از مهمترین مشتقات آنها گلیکولیک اسید است که می تواند از نیشکر بدست آید. کاربرد این ترکیب متنوع و در فرمهای مختلف است. محلولهای آبی 57 و 70% آن به صورت تجاری موجود و در دسترس هستند. در فرایندهای رنگرزی در نساجی، بدلیل توانایی در تشکیل کمپلکس با کلسیم در صنایع چرم و بدلیل ویژگی اسیدی آن در پاک کننده های اسیدی آلی مخصوصا در صنایع لبنی که حساسیت بالایی دارند استفاده می شود. کاربرد ویژه آن در صنایع آزایشی و بهداشتی است. مشتقات آن مانند استرهای متیل، اتیل، بوتیل به عنوان حلال و ماده اولیه تهیه ترکیبات دیگر کاربرد دارد.هرچند منشاء بسیاری از ترکیبات آلفا هیدروکسی اسید طبیعی است، روشهای سنتزی گوناگونی برای آنها پیشنهاد شده است. مهمترین روش هیدرولیز ترکیبات آلفا هالو کربوکسیلیک است هرچند برای سایر هیدروکسی کربوکسیلیک اسیدها هم بکار می رود. روش دیگر تهیه هیدروکسی کربوکسیلیک اسیدها آبدهی به ترکیبات غیر اشباع کربوکسیلیک اسید است. بعنوان مثال برای تهیه تارتاریک اسید می توان از مالئیک اسید استفاده کرد. همچنین از هیدرولیز سیانوهیدرینهای متناظر می توان این ترکیبات را تهیه کرد. هدف از انجام این پروژه تهیه این ترکیب استراتژیک با استفاده از مواد اولیه موجود در کشور است.
 
علیرضا نجفی چرمهینی (anajafi@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140311179 20.1001.4.BHJ0000=.2024.05.12.0.6 مرجعیت علمی
تهیه متیل اکریلات با استفاده از کاتالیستهای هتروژن از منابع سبز و تجدید پذیر
متیل اکریلات، که استر اکریلیک اسید است به عنوان ترکیبی مهم در تهیه الیاف اکریلاتی بکار برده می شود که از ترکیبات اساسی در صنعت نساجی است. همچنین به عنوان ترکیبی حدواسط در تهیه مواد اولیه دارویی کاربردهای متنوعی دارد. روش اصلی در تولید آن استری کردن اکریلیک اسید با متانول در حضور اسیدهایی مانند سولفوریک اسید پاراتولوئن سولفوریک اسید یا رزینهای تبادل یونی با ویژگی اسیدی است. یکی از مسیسرهایی که اخیرا به آن توجه شده است، تبدیل متیل لاکتات به متیل اکریلات بر روی بسترهای جامد است. با توجه به اینکه متیل لاکتات منشاء طبیعی داشتهو از زیست توده قابل استحصال است می توان با استفاده از آنم این ترکیب مهم و حیاتی را بر روی بسترهای هتروژن تولید کرد.
 
علیرضا نجفی چرمهینی (anajafi@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140311182 20.1001.4.BNJ0000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
تهیه بنزآلدئید از تولوئن با استفاده از کاتالیستهای هتروژن
بنزآلدئید یک آلدئید آروماتیک است که کاربردهای صنعتی فراوانی دارد. یکی از روشهای معمول تهیه آن کلردار کردن گزینشی تولوئن و سپس هیدرولیزآن برای تهیه بنزالدئید است. روش مهم دیگر اکسایش کنترل شده تولوئن در فاز مایع است که با استفاده از کاتالیستهای هتروژن انجام می شود. با توجه به اینکه تولوئن در کشور به میزان زیادی تولید و در دسترس است، توسعه کاتالیستهای کارامد جهت تبدیل آن به ترکیب بنزآلدئید اهمیت بالایی دارد.بنزالدئید کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون مانند صنایع غذایی، دارویی، رنگ و رزین و صنایع نساجی دارد. در این طرح پژوهشی کاتالیستهای موثر هتروژن جهت تبدیل کاتالیستی تولوئن به بنزآلدئید توسعه می یابد.
 
حسن حدادزاده
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
حسن حدادزاده (hadad@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140373206 20.1001.4.A9KG000=.2024.05.16.0.4 نیاز صنعتی
امکان سنجی به کارگیری نانو سلولز در ساختار سوخت دیزل با هدف بهینه سازی مصرف سوخت
امکان سنجی به کارگیری نانو سلولز در ساختار سوخت دیزل با هدف بهینه سازی مصرف سوخت
 
حسن حدادزاده (hadad@iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140373203 20.1001.4.KHE0000=.2024.04.22.0.3 نیاز صنعتی
ساخت محلول مغذی گیاهی
چکیدهبا توجه به افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای و رقابت بین تولیدکنندگان برای افزایش محصول در واحد سطح، استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات گلخانه ای (کشت خاکی و بدون خاک یا هیدروپونیک) باعث ایجاد چالش-های زیادی از جمله ایجاد بیماری های جدی گوارشی و کلیوی و سرطان ها، افزایش خروج ارز از کشور بابت خرید این محصولات (به دلیل وارداتی بودن) می گردد. بنابراین نیاز است تا از ترکیبات مختلف برخی از این گیاهان موجود استفاده گردد تا به ترکیبات مغذی مناسب دست یابیم. 
کلمات کلیدی: هیدروپونیک، گلخانه، کود، ترکیبات گیاهی
 
حسن حدادزاده (hadad@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140373204 20.1001.4.PHJG000=.2024.05.13.0.8 نیاز صنعتی
شناسایی روش بهینه برای استحصال طلا با ppm کم
روش استحصال برای معادن طلا با ppm کم به منظور ایجاد حاشیه سود بیشتر
 
محمد دیناری
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 2
محمد دیناری (dinari@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140352196 20.1001.4.0XJ0000=.2024.05.11.0.9 مرجعیت علمی
تهیه، شناسایی و کاربرد چهارچوب آلی متخلخل جدید غنی از نیتروژن در جذب کربن دی‌اکسید
پلیمرهای آلی متخلخل همراه با تخلل دائمی و بلورینگی از کم تا متوسط و زیاد که از لحاظ ساختاری قابل طراحی، از لحاظ سنتزی قابل کنترل و همچنین دارای گروه‌های عاملی دل‌خواه باشند، چه در قالب کلی پلیمرهای آلی متخلخل و چه در قالب خاصی چون چهارچوب‌های آلی کووالانسی یا چهارچوب‌های آلی متخلخل امروزه برای مقاصد متعددی از جذب گازها تا کاتالیست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. وجود حلقه‌های تری‌آزین به غنای بیشتر ساختار متخلخل از نیتروژن کمک می‌کند؛ حضور اتصالات بر پایه ایمین یا هیدرازون به پایداری هرچه بیشتر آن در حضور آب و رطوبت کمک می‌کند که بسته به سایز حفرات، گروه‌های عاملی دیگر در ساختار و موقعیت‌شان نسبت به یکدیگر و غیره پس از معرفی در جذب و واجذب گاز چون دی‌اکسید کربن دی‌اکسید موثر واقع می‌شوند و با توجه به چالش‌های موجود نظیر افزایش فزاینده دما و گرمایش جهانی، با ارائه و با قابلیت جذب بالا می‌توانند به کنترل انتشار این گاز کمک کنند و یا اینکه بستری برای تولید موادی دیگر چون کربنات‌های حلقوی فراهم آورند. نظر به مطالب یاد شده درخصوص چهارچوب‌های آلی کووالانسی، نوظهور بودن آنها نسبت به سایر مواد چون چهارچوب‌های فلز-آلی، ساختارهایی با چنین مشخصه‌هایی همچنان در حال معرفی و ارزیابی هستند. به نظر می‌رسد که با تکیه بر تجربه‌های پیشین در این زمینه، با ایجاد چهارچوبی غنی از سایت‌های نیتروژن‌دار چون حلقه‌های تری‌آزینی، باندهای دوگانه کربن-نیتروژن و غیره بتوان ماده‌‌ای تازه و نوظهور ارائه کرد که درصورت موفقیت در ساخت و تایید مشخصه‌های ساختاری، جذب و واجذب کربن دی‌اکسید .را می‌توان با آن بررسی کرد.
 
محمد دیناری (dinari@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری / مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد 1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140352197 20.1001.4.5DJ0000=.2024.05.11.0.9 مرجعیت علمی
مواد متخلخل، کربنی و چارچوب های فلز-آلی جهت کاربرد کاتالیستی
پلیمرهای آلی متخلخل POP دارای خواصی مانند ویژگی بدون فلز، تخلخل کاملاً مشخص، مساحت سطح بالا و عملکرد شیمیایی سطح جذاب هستند که توسعه و نوآوری در این زمینه را تشویق کرده است. . تا کنون، چندین پروتکل برای سنتز، مونتاژ و اصلاح POP هایی با معماری های مختلف توسعه داده شده است. از طرف دیگر چارچوبهای فلز-آلی ترکیبات پلیمری کئوردیناسیونی هستند که از فلز به عنوان گره و لیگاندهای آلی بعنوان ارتباط دهنده تشکیل شده اند. این ترکیبات بلوری و متخلخل بوده واندازه وشکل حفرات آنهارا می توان مهندسی کرد. این دسته از مواد نوظهور را می‌توان از طریق خودآرایی بلوک‌های ساختمانی از طریق فعل و انفعالات پیوند کووالانسی ساخت. همچنین آنها به دلیل پایداری حرارتی و شیمیایی بالای خود شناخته می شوند که باعث می شود در محیط‌های سخت قابل تحمل باشند.علاوه بر این، ساختار منحصر به فرد آنها امکان ایجاد منافذ بسیار خاص و انتخابی را فراهم می‌کند، که می‌تواند برای به دام انداختن و جداسازی انتخابی مولکول های کوچک استفاده شود.در این پروژه هدف طراحی و سنتز ترکیبات متخلل حاوی هر دو گروه مواد ذکر شده جهت استفتده از آنها در کاربردهای کاتالیستی و فتوکاتالیستی می باشد.
 
محمد دیناری (dinari@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140352195 20.1001.4.5HJ0000=.2024.05.11.0.4 مرجعیت علمی
سنتز و شناسایی بیوپلیمرهای آلی کوالانسی متخلخل جهت جذب آلاینده های محیطی
تهیه پلیمرهای آلی کوالانسی متخلخل در سالهای اخیر بسیار مورد توجه محققان داخل و خارج از کشور بوده است و به عنوان یک فناوری جدید در کشورهای توسعه یافته در حال بررسی می باشد. پلیمرهای آلی متخلخل (POPs) ماکرومولکول‌های آلی هستند که به دلیل سطح ویژه بالا، تخلخل‌های قابل تنظیم، چگالی کم، پایداری‌های شیمیایی و حرارتی بالا، ترکیب‌های متنوع، پست عامل دار کردن راحت، سیستم π گسترده و بالا بودن محتوای کربن، نیتروژن، اکسیژن و سایر اتم‌های غیر فلزی مواد نوظهور در نظر گرفته می‌شوند. در دو دهه گذشته این پلیمرها به دلیل تنوع و عملکرد مناسب در حوزه های مختلف از جمله جذب آلاینده های محیطی و ذخیره انرژی (ابرخازن) بسیار مورد توجه بوده‌اند. با توجه به سمیت مواد شیمیایی و در نظر گرفتن شیمی سبز، هدف اصلی از انجام این پروژه تهیه یک کامپوزیت متخلخل با مواد طبیعی است. درواقع در این طرح، بیوپلیمر آلی کوالانسی متخلخل سازگار با محیط زیست تهیه می شود که مورد استفاده در صنایع مختلفی می باشد. علاوه بر این با استفاده از ترکیبات زیستی در ساختار این کامپوزیت می توان ترکیب تهیه شده را در وهله اول زیست سازگار و سپس زیست تخریب پذیر دانست. استحکام بیوپلیمرآلی کوالانسی و افزایش تخلخل آن به کمک ترکیب کردن با زیست توده کربنی شده انجام می شود. از دیگر اهداف انجام این طرح تهیه کامپوزیت متخلخل با حداقل هزینه می باشد. استفاده از کامپوزیت تهیه شده در حذف آلاینده های از اهداف این طرح می باشد.
 
کیومرث زرگوش
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 0
ظرفیت دکتری: 1
کیومرث زرگوش (kiomarszargoosh@iut.ac.ir)      
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140326167 20.1001.4.99J0000=.2024.05.12.0.6 مرجعیت علمی
امکان سنجی و تحلیل فنی و اقتصادی تولید مارکرهای دمای بالا در داخل کشور
مارکرهای دمای بالا که در صنعت تحت عنوان ماژیک های دمای بالا نیز شناخته می شوند در صنایعی مانند فولاد و ریخته گری که محصولات تحت دمای بالا تولید می کنند یاصنایعی که نیاز به ماندگاری برچسب و کد روی محصولات دارند ( مانند صنایع خودرو و پتروشیمی) برای برچسب زدن محصولات به کار می روند. این مارکرها دارای قیمت خیلی هنگفتی بوده و تماما وارداتی هستند. نظر به توسعه صنعت فولاد، ریخته گری، خودرو و پتروشیمی در کشور نیاز به واردات این مارکرها روز به روز افزایش می یابد. 
در این پروژه امکان سنجی دستیابی به فرمولاسیون مواد این مارکرها در داخل کشور بررسی می شود. همچنین محاسبات فنی و اقتصادی تولید آنها در داخل کشور انجام گردد. فاز اول این پروژه مطالعه وسیع منابع علمی اعم از مقالات، پتنتها، بروشورهای فنی شرکت های تولیدکننده و.... جهت دستیابی به اجزای این مارکرها می باشد. گام دوم فاز عملیاتی است که در آن بر مبنای مطالعات فاز اول نمونه های فرمولاسیون این مارکر ها تهیه شده و به صورت عملیاتی کاربرد آنها در برچسب زنی قطعات در دمای بالا مورد بررسی قرار می گیرد. در گام سوم محاسبات تحلیل فنی و اقتصادی تولید گسترده این مارکرها در داخل کشور انجام می شود. با تولید این مارکرها در داخل کشور از خروج مبالغ زیادی ارز از کشور جلوگیری می شود.
 
حسین توکل
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 2
ظرفیت دکتری: 0
حسین توکل (hosein_ta@yahoo.com)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140310012 20.1001.4.Z5HG000=.2024.05.11.0.9 مرجعیت علمی
استحصال ترکیبات فنولی (از قبیل فنول و کرزول ها) از کنسانتره زغال سنگ
علی رغم تولید بالای زغال سنگ در کشور، تبدیل آن به مواد با ارزش افزوده بالاتر کمتر در دستور کار قرار گرفته است. ترکیبات فنولی (از قبیل فنول و کرزول ها)، که از ارزش بالایی در صنایع شیمیایی، رنگ، پلیمر و دارویی به عنوان مواد اولیه مفید برخوردار هستند از جمله ترکیباتی هستند که می توانند از طریق قطران زغال سنگ به دست آیند. با انجام این فرایند، بدون تخریب قابل توجه زغال سنگ و امکان استفاده از آن در فرآیندهای بعدی، چندین ماده مفید از آن به دست خواهد آمد.
 
حسین توکل (hosein_ta@yahoo.com)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140310011 20.1001.4.Z9HG000=.2024.05.11.0.4 مرجعیت علمی
بررسی عملکرد ساختارهای کربنی اصلاح شده برای جداسازی ناخالصی‌های گوگردی، آب و کربن دی اکسید از گاز طبیعی
با توجه به قابلیتهای فراوان ساختارهای کربنی به ویژه گرافن و ترکیبات مشتق شده از آن از قبیل گرافن سه بعدی، گرافن اصلاح شده و گرافن دکوره شده در جذب آلاینده ها، در این پژوهش با انتخاب پیش ماده کربنی مناسب و تغییر هدفمند ساختار سطحی آن، توانایی آن برای جذب الاینده ها (به ویژه ناخالصیهای گوگردی، آب و کربن دیوکسید) افزایشیافته و پس از بررسی ساختارهای مختلف تحت شرایط عملیاتی، مناسب ترین ماده برای این کار انتخاب خواهد شد.
 
حسین توکل (hosein_ta@yahoo.com)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140310211 20.1001.4.41MG000=.2024.05.20.0.2 نیاز صنعتی
بررسی روش های حذف آلاینده بنزن در واحدهای عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
بنزن از دیرباز به عنوان یک آروماتیک سرطانزا شناخته شده است و بنابراین، حذف آن از محیط زیست و همچنین محیطهای صنعتی از ضروریات به شمار می رود. طی سالهای اخیر روش های متعددی از قبیل تبدیل شیمیایی به مواد مفید،‌تخریب به مواد ساده غیرمضر و جذب برای حذف آلاینده های زیستی پیشنهاد شده است که از بین آنها روش جذب ساده تر و کم‌هزینه تر به شمار می رود. در این بین، و به عنوان هدف این پژوهش، استفاده از ترکیبات کربنی سه بعدی برای جذب و حذف این آلاینده از محیط زیست موردنظر قرار خواهد گرفت. این ترکیبات، به دلیل برهمکنش های پای-پای، می توانند اتصال قوی با بنزن برقرار کرده و آن را از محیط جدا کنند، به دلیل تخلخل بالا دارای مکان های جذب فراوانی بوده علاوه بر آن، ارزان قیمت بوده و به آسانی قابل تهیه هستند. لذا چندین جاذب کربنی مختلف (از قبیل ترکیبات کربنی سه بعدی) تهیه شده و جذب بنزن توسط آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا بهترین جاذب برای این کار پیشنهاد شود.
 
غلامحسین محمدنژاد
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
غلامحسین محمدنژاد (mohammadnezhad@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140381228 20.1001.4.JHM0000=.2024.05.20.0.2 نیاز صنعتی
بررسی آزمایشگاهی تبدیل گاز CO2 به متانول با استفاده از کاتالیستهای همگن با هدف کاهش آلودگی محیط زیست
استفاده از کاتالیست های همگن بر اساس مطالعات آزمایشگاهی باعث بهبود عملکرد فرایند شده و تبدیل گاز CO2 به متانول را می توان در شرایط فشار و دمای پایین تری انجام داد
 
محمد محسن مؤمنی
دانشکده شیمی
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
محمد محسن مؤمنی (mm.momeni@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140355118 20.1001.4.A9J0000=.2024.05.12.0.6 مرجعیت علمی
تهیه الکترودهای حساس به نور برای استفاده در سیستمهای ذخیره انرژی هیبریدی یون روی قابل شارژ با نور
یکی از مشکلات اساسی در سیستم‌های ذخیره‌کننده‌ انرژی الکتریکی، به‌ویژه ابرخازن‌ها، نیاز به منبع جریان الکتریکی خارجی برای شارژ است؛ به نحوی که بعد از اتمام شارژ و عدم دسترسی به منبع جریان خارجی دیگر، امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد. بنابراین ساخت ابرخازن‌هایی که علاوه بر منبع جریان خارجی، با نور خورشید هم شارژ شوند، می‌تواند مشکلات ناشی از اتمام شارژ در مواقع ضروری را حل کند. در واقع، ابرخازن‌های خورشیدی می‌توانند جایگزین ابرخازن‌های معمولی شوند و در ساخت تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات نظامی، خودروهای خورشیدی و … مورد استفاده قرار گیرند. اخیراً، ابرخازن‌های هیبریدی یون ‌روی به دلیل ظرفیت نظری قابل قبول و هدایت الکتریکی عالی، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. مطالعات مختلف نشان داده است که چگالی توان و انرژی ابرخازن‌های یون‌ روی در مقایسه با سایر دستگاه‌های رایج، بسیار رقابتی است. همچنین، مواد سازنده‌ هر دو الکترود این دستگاه‌ها بسیار پایدار هستند و پایداری چرخه‌ای فوق‌العاده طولانی را تضمین می‌کنند. در این طرح، به دنبال تهیه‌ الکترودهای مناسب و کارآمد بر پایه‌ بستر کربنی مناسب، بهینه‌سازی پارامترهای سنتز، بهبود خواص فوتوکاتالیستی و قابلیت ذخیره‌ انرژی برای سیستم‌های ذخیره‌ انرژی بر مبنای یون‌ روی هستیم. در این راستا، مشخصه‌یابی فیلم‌های تهیه‌شده، بررسی خواص فوتوالکتروشیمیایی الکترودهای حاصل، بررسی کاربرد فوتوالکترودهای تهیه‌شده در ساخت سیستم‌های هیبریدی بر مبنای یون ‌روی برای ذخیره و جمع‌آوری نور، و بررسی انواع الکترولیت‌ها و بهینه‌سازی آن‌ها انجام خواهد شد.
 
محمد محسن مؤمنی (mm.momeni@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140355117 20.1001.4.ADJ0000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
تهیه فوتوالکترودهایی برپایه سولفیدها، فسفیدها و فسفاتهای فلزات واسطه و بررسی خواص الکتروشمیایی آنها در ساخت ابرخازنهای قابل شارژ با نور (ابرخازنهای خورشیدی)
امروزه تامین و ذخیره‌ انرژی یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه انسانی به حساب می‌آید. افزایش هزینه‌های سوخت، آلودگی محیطی، گرم شدن کره‌ی زمین، نگرانی‌های ژئوپلیتیکی، اثرات مخرب بلندمدت در انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو، و همچنین محدودیت استفاده از سوخت‌های فسیلی، از جمله مشکلات مرتبط با وابستگی جوامع مدرن به سوخت‌های فسیلی هستند. کاهش این مسائل یک هدف بسیار مهم است که می‌تواند از طریق توسعه و تحقیق در منابع انرژی تجدیدپذیر و فناوری‌های تولید، ذخیره‌سازی و نگهداری انرژی محقق شود. ذخیره‌ انرژی، چالش‌برانگیزترین و پیچیده‌ترین مسئله‌ صنعت بوده است، چه از نظر تأسیسات برقی و چه از نظر کاربردهای صنعتی. ذخیره‌ی انرژی می‌تواند نوسانات عرضه را متعادل کرده و تقاضای روزافزون برق را برآورده کند. در این طرح، به دنبال تهیه فوتوالکترودهایی مناسب با خاصیت دوگانه‌ ابرخازنی-فتوکاتالیستی بر پایه‌ سولفیدها، فسفیدها و فسفات‌های فلزات واسطه هستیم. برای این منظور از بسترهای حساس به نور متنوع استفاده خواهیم کرد. فوتوالکترودهای حاصل باید از دانسیته انرژی و دانسیته‌ توان بالایی برخوردار باشند و در عین حال بتوانند تحت تابش نور مریی، خواص ابرخازنی را از خود نشان دهند. درنهایت، با استفاده از فوتوالکترودهای حاصل، ابرخازنهای واقعی قابل شارژ با نور تهیه خواهد شد. این دستگاهها قادر خواهند بود به محض قرار گرفتن در معرض نور، جریان الکتریکی را تولید کرده و در ادامه جریان تولیدی را ذخیره کنند. شارژ این دستگاهها با جریان خارجی (مشابه نمونه های رایج) هم امکان‌پذیر خواهد بود.
 

تحت نظارت وف ایرانی