رفتن به محتوای اصلی
x
احمد کرمانپور
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
احمد کرمانپور (ahmad_k@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140305142 20.1001.4.41JG000=.2024.05.12.0.6 مرجعیت علمی
طراحی و ساخت سیستم افشانش گازی برای تولید پودر فلزی مورد استفاده در فناوری چاپ سه بعدی
پودرهاي فلزي با مورفولوژي كروي كاربرد گسترده ای در فرآیندهای صنعتی پیشرفته مختلف نظیر فرآیندهای ساخت افزودنی، پوشش دهی پاشش حرارتی، قالب گیری تزريقي و غيره دارند. پودرهاي كروي داراي قابليت جريان پذيري بهتر، اصطكاک بين ذره اي كمتر و چگالي انباشتگی بیشتری نسبت به پودرهای گوشه دار و نامنظم بوده و از اين رو كروي بودن مورفولوژي پودرهاي فلزي از اهميت زيادي برخوردار است. یکی از روشهای مرسوم تولید پودرهای کروی، اتمیزه کردن یا افشانش گازی است. در طرح پیشنهادی حاضر یک سیستم افشانش گازی بر پایه ذوب القائی تحت شرایط خلأ توسعه داده شده و تآثیر متغیرهای فرآیندی بر کیفیت محصول بررسی می شود. به کمک این روش می توان پودر آلیاژهای پیشرفته نظیر سوپرآلیاژها، فولادهای ویژه، آلیاژهای تیتانیم و غیره را با مورفولوژی کروی در شرایط خلأ یا اتمسفر کنترل شده تولید نمود.
 
احمد کرمانپور (ahmad_k@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140305141 20.1001.4.3DJG000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
طراحی و توسعه یک سوپرآلیاژ پایه کبالت گاما-گاماپرایم
سوپرآلیاژهای پایه کبالت کار شده و ریختگی سالیان متمادی در ساخت اجزاء مختلف توربینهای گازی کاربرد داشته و استحکام دما بالای آنها از طریق مکانیزم محلول جامد سازی و یا استحکام بخشی توسط ذرات کاربیدی ایجاد می‌شده است. در سالهای اخیر توجه ویژه ای به سوپرآلیاژهای پایه کبالت حاوی رسوبات استحکام بخش گاماپرایم در صنعت توربین گازی مبذول شده است. از آنجا که میزان پایداری و دمای انحلال این رسوبات کم بوده، دامنه ترکیبی نسبتاً باریکی در این آلیاژها وجود داشته، و چگالی آنها نسبتاً زیاد می باشد، از آن زمان تاکنون اصلاح ترکیب شیمیائی این سوپرآلیاژها مورد توجه محققان و صنعتگران قرار گرفته و تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام شده است. با این حال توسعه آلیاژهایی با چگالی کم، دمای انحلال رسوبات گاماپرایم بالا، مقاومت خوردگی و اکسیداسیون بالا، و خواص مکانیکی دمای بالای مطلوب و با فرآیند ساخت آسان، همچنان با چالشهای زیادی مواجه است. در طرح حاضر ابتدا بر اساس کارهای قبلی انجام شده و نیز محاسبات ترمودینامیکی، تأثیر عناصر آلیاژی مختلف بر ساختار فازی، ریزساختار و خواص مکانیکی دمابالا مورد بررسی قرار گرفته و چند ترکیب مناسب طراحی می شود. در ادامه نمونه های مورد نظر ساخته شده و ریزساختار و خواص مکانیکی آنها ارزیابی خواهد شد.
 
فتح اله کریم زاده
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 2
ظرفیت دکتری: 2
فتح اله کریم زاده (karimzadeh_f@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140365176 20.1001.4.B1JG000=.2024.05.13.0.8 مرجعیت علمی
طراحی و ساخت نانو فتوکاتالیست ها بر پایه نانو ساختار های دو بعدی جهت حذف آلایند ها
امروزه پساب های صنعتی حاوی عناصر مضر یکی از چالش های زیست محیطی است. بدین منظور و جهت حذف آلاینده ها استفاده از فتو کاتالیست ها مد نظر محققین قرار گرفته است. در این پژوهش سعی می شود با طراحی و ساخت نانو فتوکاتالیست مناسب حاوی نانو ساختار های دوبعدی، راندمان و عمر آنها را جهت حذف آلاینده های صنعتی افزایش داد.
 
فتح اله کریم زاده (karimzadeh_f@iut.ac.ir)    
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140365175 20.1001.4.BHJG000=.2024.05.13.0.8 مرجعیت علمی
طراحی و ساخت نانو ژنراتور تریبوالکتریک با جریان DC با راندمان بالا برای کاربردهای زیستی
انرژی‌های موجود در محیط انواع مختلفی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به انرژی نور، گرمایی، مکانیکی و تغییرات میدان‌های الکترومغناطیسی اشاره کرد. در این بین انرژی مکانیکی به دلیل در دسترس بودن و وجود به صورت‌های مختلف یک منبع ایده‌آل برای برداشت انرژی به حساب می‌آید. فناوری‌های جدید برای برداشت انرژی از محیط اطراف به عنوان منابع انرژی میکرو/نانو پایدار و مستقل زمینه در حال ظهور با نام نانوانرژی است. در دهه گذشته نانوژنراتورهایی برای ساخت سیستم‌های خودران و حسگرهای فعال توسعه یافته‌اند. به طور عمده تا به امروز برای برداشت انرژی الکتریکی از انرژی مکانیکی از سه اثر فیزیکی الکترومغناطیس، پیزوالکتریک و تریبوالکتریک استفاده شده است. اثر تریبوالکتریک یک نوع الکتریسیته‌دار کردن برپایه تماس است که در آن ماده پس از تماس با ماده‌ای دیگر باردار می‌شود. اثر تریبوالکتریک دلیل اصلی بار الکترواستاتیک است که روزانه با آن مواجه می‌شویم. اخیرا از این اثر به‌طور گسترده‌ای برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریسیته و همچنین در حسگرهای مکانیکی خودران استفاده شده است. در میان نانوژنراتورها، نانوژنراتورهای تریبوالکتریک (TENG) به دلیل خروجی بالا، پایداری، قیمت پایین و عدم نیاز به نگه‌داری بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. به علاوه، بازده تبدیل انرژی این نانوژنراتورها تا 85% نیر می‌رسد که رقم بالایی است. همچنین از آنجایی که اثر تریبوالکتریک تقریباً بین هر دو ماده‌ در صورتی که ترکیب شیمیایی یا مورفولوژی سطحی متفاوتی داشته باشند، اتفاق می‌افتد؛ بسیاری از مواد با انواع مورفولوژی‌ها را می‌توان در این نوع نانوژنراتورها به کار گرفت. یکی از محدودیت های TENG ها، خروجی جریان آنها به صورت AC است. در این پروژه سعی می شود با طراحی مناسب، نانو ژنراتوری برای کاربرد های زیستی با جریان مستقیم همراه با راندمان مطلوب ساخت.
 
فتح اله کریم زاده (karimzadeh_f@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140365177 20.1001.4.B9JG000=.2024.05.13.0.8 مرجعیت علمی
طراحی و ساخت نانو بیوحسگر پوشیدنی غیرآنزیمی خودتوان و خود ترمیم‌کننده برای پایش چندتایی و درمان زخم‌های مزمن
ساخت حسگری با قابلیت تولید انرژی و پایش و درمان زخم‌های عفونی می‌تواند به عنوان یکی از اولویت‌های حائز اهمیت درباره زخم‌های دیابتی، سوختگی‌ها و زخم بستر باشد، مواردی که عدم کنترل به موقع پیشرفت زخم می‌تواند منجر به مداخلات جراحی و یا نهایتاً قطع عضو شود. در این طرح هدف ساخت یک حسگر پوشیدنی با قابلیت نصب روی محل زخم بیمار است که این حسگر حاوی محل‌هایی برای تشخیص دقیق گلوکز، اسید اوریک، لاکتات و pH روی زخم به روش الکتروشیمیایی بوده و از داروهای آنتی‌باکتریال بارگذاری شده در داخل یک هیدروژل برای درمان عفونت و التهاب زخم استفاده کند. ضمن این که، طراحی حسگرهای الکتروشیمیایی بر مبنای پیل سوختی غیرآنزیمی خواهد بود به نحوی که این دستگاه قابلیت تولید انرژی بر اساس واکنش‌های بین آند و کاتد را داشته باشد و از این انرژی برای تحریک قسمت هیدروژل و رهایش کنترل شده دارو استفاده شود. در نهایت قابلیت درمان و پایش پیشرفت زخم در کنار توانایی تولید انرژی توسط حسگر و انتقال نتایج به صورت بی‌سیم از جمله ویژگی‌ها و نوآوری‌های این طرح خواهد بود.
 
فتح اله کریم زاده (karimzadeh_f@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140365178 20.1001.4.BXJG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
طراحی و ساخت نانوژنراتور تریبوالکتریک بر پایه فاز مکسین آلایش شده برای کاربرد های زیستی
در سالهای اخیر اغلب فناوریها به سمت کوچک شدن ابعاد تا حد نانو و قابل حمل بودن سیستمها پیش رفته اند. یکي از این فناوریهای جدید، اینترنت اشیا است. با توجه به لزوم بيسیم بودن و استقلال این سیستمها، تغذیه ی آنها از انرژیهای محیطي همچون انرژیهای مکانیکي، خورشیدی و ارتعاشات از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکي از مهمترین ادوات برداشت انرژی مکانیکي از محیط نانوژنراتورها هستند. در میان انواع مختلف آنها، نانوژنراتورهای تریبوالکتریک که به تازگي معرفي شده اند، نسبت به همتایان خودعملکرد بهتری داشته اند. نانوژنراتورهای تریبوالکتریک به دلیل داشتن هزینه کم، وزن کم، و راندمان تبدیل انرژی و توان خروجي مطلوبشان مورد توجه زیاد قرار گرفته اند. از زمان معرفي نانوژنراتور تریبوالکتریک، پژوهشهای مختلفي در این زمینه انجام شده است. در بسیاری از این تحقیقات از تجهیزات گرانقیمت و پیشرفته لایه نشاني استفاده شده که با محدودیتهای اندازه و زمان زیاد تولید نیز همراه هستند. نکته اساسي در افزایش بازدهي و کارایي نانوژنراتورهای تریبوالکتریک، خواص سطحي لایه های نانوژنراتور است. از این رو روش تهیه این لایه ها اهمیت پیدا مي کند. از دیگر موارد اثرگذار در راندمان نانوژنراتورها نوع ماده انتخابي جهت تولید لایه ها است. در سال 2018 ماده جدیدی به نام MXene از خانواده ماکس فازها برای تولید نانوژنراتور تریبوالکتریک استفاده شده است که خواص انتقال بار الکتریکي بسیار خوبي از خود نشان داده است. از این ماده تا کنون در پژوهشهای بسیار محدودی برای ساخت نانوژنراتور تریبوالکتریک استفاده شده است. در این پژوهش تاثیر جنس لایه ها و نیز افزودن ساختار دو بعدی مکسین ونیز مکسین آلایش شده بر عملکرد نانو ژنراتور برای کاربرد های زیستی مورد بررسی قرار می گیرد.
 
علی اشرفی
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
علی اشرفی (ashrafi@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140309010 20.1001.4.0XJG000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
بکارگیری فناوری Functionally Graded Materials در تولید لاینر و گلوله آسیاها با هدف ارتقای مقاومت به سایش و خوردگی
فرایند آسیاکاری یکی از مهمترین و با ارزش ترین فرایندهای معادن با هدف دستیابی به ابعاد بهینه کنستانتره ها می باشد. در اسیاهای مزبور از گلوله های فلزی آلیاژی و یا کامپوزیتی زمینه فلزی و یا زمینه سرامیکی به عنوان انتقال دهنده انرژی و انجام فرایند اسایکاری استفاده می شود. این گلوله ها در معرض صربات شدید و سایش به صورت توامان هستند. همچنین لاینرهای اسیاها نیز همین نیروها را تجربه می کنند. با پیشرفت فناوری مواد جدید و فناوری های جدید تولید، امکان تولید گلوله ها و لاینرهای از نوع FGM مهیا گردیده است. مواد FGM (Functionally Graded Materials) دارای طیف خواص از سطح به عمق هستند. بنابراین می توان امکان بهینه سازی مقاومت به سایش در سطح را همزمان با بهینه سازی مقاومت به ضربه در عمق در گلوله ها و لاینرها با استفاده از فناوری FGM توسعه داد. در طرح حاضر ابتدا بر اساس شرایط آسیا و نوع فرایند، نیروهای وارد بر لاینر و گلوله ها شبیه سازی شده و سپس بر اساس داده های حاصل، انتخاب مواد بر پایه مواد FGM انجام می پذیرد. سپس لاینر و گلوله پیش فرض تولید شده و به صورت عملی در کنار سایر لاینرها و گلوله ها مورد ارزیابی عملکردی قرار خواهد گرفت. در نهایت پارامترهای بهینه تولید ارایه خواهد شد.
 
علی اشرفی (ashrafi@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140309009 20.1001.4.0HJG000=.2024.05.12.0.6 مرجعیت علمی
بررسی خوردگی و سایش لاینر و گلوله‌های آسیاب در فرایند آسیاب بوکسیت
گلوله ها و لاینرهای آسیاب های بوکسیت در معرض دو نوع سایش خراشان و سایش ضربه ای قرار دارند. هم در سایش خراشان و هم در سایش ضربه ای، سختی بالای بوکسیت از عوامل مهم تخریب زودهنگام گلوله ها و لاینرها به شمار می آید. متاسفانه در کشور، مطالعه جامعی برای انتخاب جنس مناسب برای گلوله ها و لاینرهای آسیاب برای آسیاب کردن مواد متفاوت صورت نگرفته و معمولا تولیدکنندگان گلوله از جنس های مشخصی برای حالت های مختلف استفاده می کنند. در مطالعه حاضر ابتدا انتخاب متریال بر اساس بوکسیت (شامل سختی، ابعاد ورودی،..) صورت گرفته و با استفاده از دستگاه BMA مورد ارزیابی قرار می گیرد. سپس در تست پایلوت جنس پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفته و ضمن بررسی نوع تخریب، اصلاحات لازم در انتخاب متریال و فرایند تولید صورت می پذیرد. در نهایت متریال مناسب، کارت ساخت، فرایند تولید و فرایند بازرسی محصول در اختیار کارفرما قرار خواهد گرفت.
 
مسعود عطاپور
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
مسعود عطاپور (m.atapour@cc.iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140359122 20.1001.4.2DJG000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
توسعه پوشش‌هاي خودترميم شونده ضدميكروبي حاوی نانوذرات برای مقابله با خوردگی
امروزه، استفاده از پوشش های خود ترمیم شونده موضوع مهمی برای حفاظت از قطعات مهندسی در معرض آسیب های محیطی بشمار می رود. استفاده از نانوذرات به منظور تقویت پوشش ها یکی از راهکارهای مهم در به منظور دستیابی به یک پوشش کارامد معرفی شده است. در این پژوهش از نانوذرات مختلف اکسید روی و اکسید مس در یک بسیتر پلیمری به منظور اصلاح سطح قطعات فولادی ساده کربنی و زنگ نزن استفاده خواهد شد. مشخصه یابی های ریزساختاری با استفاده میکروسکوپ الکترونی روبشی و ارزیابی های الکتروشیمیایی با استفاده از آزمونهای مختلف غوطه وری، پلاریزاسیون و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی در زمانهای کوتاه و طولانی اجرا خواهد شد. رفتار ضد باکتری پوشش های ساخته شده از آزمونهای هاله عدم رشد علیه باکتریها با استفاده از باکتري گرم مثبت استافیلوکوکوس ارئوس و گرم منفی اشریشیاکلی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.
 
مسعود عطاپور (m.atapour@cc.iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140359123 20.1001.4.1XJG000=.2024.05.12.0.1 مرجعیت علمی
سنتز پوشش‏های متخلخل فوتوکاتالیست اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی جهت استفاده در احیای فوتوالکتروشیمیایی آلاینده جوی دی‏ اکسیدکربن
امروزه، استفاده گسترده از سوخت‏های فسیلی در بخش‏های مختلف حمل‌ونقل، صنایع و نیروگاه‌ها منجر به انتشار حجم بالایی از گاز آلاینده دی‏اکسیدکربن در جو و در نتیجه تغییرات آب و هوایی نامطلوب و به خطر افتادن سلامت انسان‏ها و محیط زیست شده است. این مسئله محققان را به کشف فناوری‏های جدید برای کاهش انتشار این گاز آلاینده از طریق جذب، حذف و یا تبدیل آن به ماده‏ای باارزش مجبور کرده است. احیای فوتوالکتروشیمیایی دی‏اکسیدکربن یک روش امیدوارکننده، سازگار با محیط زیست و مقرون‏به‏صرفه جهت تبدیل این گاز آلاینده به مواد شیمیایی و سوخت‏های هیدروکربنی قابل‏ذخیره با ارزش افزوده بالا با استفاده از انرژی خورشیدی و آب است. در مبدل فوتوالکتروشیمیایی دی‏اکسیدکربن، از یک نیمه‏هادی به‏عنوان فوتوکاتد استفاده می‏شود تا انرژی نور خورشید را جذب کرده و الکترون تولید کند. این ماده نیمه‏هادی باید نور مرئی را با یک شکاف انرژی کم جذب کند و در شرایط استفاده پایدار بماند. بنابراین، ویژگی‏های سطح فوتوکاتدها و روش ساخت آن‏ها از جمله مواردی است که جهت بهبود عملکرد و کاهش هزینه‏های ساخت مبدل نیاز به بهینه‏سازی دارد. دی‏اکسیدتیتانیم، یک نیمه‏هادی نوع n و با هزینه پایین، پایداری شیمیایی بالا، سازگاری بالا با محیط زیست و خواص غیرسمی و در نتیجه یک ماده فوتوکاتد ایده‏آل جهت استفاده در مبدل فوتوالکتروشیمیایی دی‏اکسیدکربن است. در مقایسه با سایر روش‏های پوشش‏دهی، اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی یک روش مقرون‏به‏صرفه، سریع، با تجهیزات ساده و مواد اولیه در دسترس و سازگار با محیط زیست و مناسب برای سنتز پوشش‏های متخلخل دی‏اکسیدتیتانیم است. تخلخل پوشش‏های اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی مکان‌های بیش‏تری را برای جذب و در نتیجه فعال‏سازی مولکول پایدار دی‏اکسیدکربن فراهم می‏کند و از این طریق بازده فرایند را افزایش می‏دهد. هم‏چنین، چسبندگی بالای این پوشش‏ها منجر به مقاومت بالای آن‏ها در برابر خوردگی می‏شود. در این پژوهش، به سنتز و بررسی عملکرد پوشش‏های متخلخل اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی دی‏اکسیدتیتانیم جهت استفاده به‏عنوان فوتوکاتد در مبدل فوتوالکتروشیمیایی گاز آلاینده جوی دی‏اکسیدکربن پرداخته می‏شود.
 
عباس بهرامی
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
عباس بهرامی (a.n.bahrami@iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140316163 20.1001.4.ANJG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
پرینت سه‌ بعدی داربست‌های پلیمری پایه پلی‌لاکتیک اسید حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال با قابلیت رهایش دارو جهت کاربردهای مهندسی بافت استخوان
بافت استخوان در اثر حوادث گوناگون دچار آسیب و تخریب می شود. جهت بهبود و تسریع فرآیند بازسازی استخوان آسیب دیده، عموما نیاز به یک داربست کاشتنی با خواص نزدیک به استخوان نیاز است. همچنین در بسیار از موارد به دلیل عفونت‌های ناشی از قرارگیری یک جسم خارجی در بافت استخوان، نیاز به رهایش موضعی دارو در فصل مشترک بافت و استخوان وجود دارد. هدف از این پژوهش، پرینت سه‌بعدی و مشخصه‌‌یابی مکانیکی و زیستی داربست‌های زیست‌سازگار با قابلیت رهایش دارو بر پایه پلیمر پلی‌لاکتیک اسید حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال می‌باشد. پلی‌لاکتیک اسید جز پلیمرهای زیستی با ویژگی‌های مناسب جهت کاربرد در بافت استخوان می‌باشد. استفاده از ذرات شیشه زیست‌فعال توزیع شده در زمینه پلیمری باعث بهبود خواص استخوان‌زایی و زیستی داربست‌های پرینت شده خواهد شد. در این پژوهش داربست‌هایی با مقادیر متفاوت دارو/سرامیک پرینت شده و خواص آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد. آزمونهای پراش پرتوایکس، طیف‌سنجی فروسرخ با تبدیل فوریه، زبری سنجی، ترشوندگی، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون‌های مکانیکی، تخریب‌پذیری، آزمون‌های زیست‌فعالی، آزمون‌های رهایش دارو و همچنین کشت سلول و آنتی‌باکتریال جهت بررسی رفتار داربست‌های پرینت شده مورد استفاده قرار خواهند گرفت. از دانش فنی به دست آمده در این پژوهش جهت تولید داربست‌های پایه پلی‌لاکتیک اسید حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال و داروی آنتی‌بیوتیک جهت کاربردهای مهندسی بافت استخوان استفاده خواهد شد.
 
عباس بهرامی (a.n.bahrami@iut.ac.ir)    
مقطع دکتری   1 دانشجوی دکتری
کد یکتا: 140316162 20.1001.4.A5JG000=.2024.05.13.0.3 مرجعیت علمی
پرینت سه‌ بعدی داربست‌های پلیمری پایه پلی‌کاپرولاکتون حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال جهت کاربردهای مهندسی بافت استخوان
بافت استخوان در اثر حوادث گوناگون دچار آسیب می شود. جهت بهبود و تسریع فرآیند بازسازی استخوان آسیب دیده، به یک داربست کاشتنی با خواص نزدیک به استخوان نیاز است. از میان انواع داربست‌های مورد استفاده در مهندسی بافت استخوان، داربست‌های پلیمری به دلیل خواص مکانیکی نزدیک به استخوان، در سال‌های اخیر به عنوان کاشتنی‌های زیستی، مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. در بین پلیمرهای مختلف مورد استفاده در مهندسی بافت، از پلی‌کاپرولاکتون به دلیل خواص مکانیکی مناسب، پایداری ساختاری عالی و نرخ تخریب بسیار پائین در موارد متعددی استفاده شده است. با این وجود، داربست‌های از جنس پلی‌کاپرولاکتون عموما دارای ویژگی‌های زیستی مناسب جهت کاربردهای بافت استخوان نیستند. هدف اصلی این پژوهش، توسعه دانش فنی پرینت سه‌بعدی پلیمر پلی‌کاپرولاکتون حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال جهت کاربرد بافت استخوان می‌باشد. حضور و توزیع ذرات سرامیکی درون زمینه پلیمری نه تنها باعث بهبود خواص زیستی و استخوان‌زایی داربست شده بلکه باعث افزایش خواص مکانیکی داربست نیز می‌گردند. در این پژوهش به منظور ارزیابی خواص و بهینه‌سازی داربست‌های پرینت شده، جوهرهای با نسبت‌های مختلف سرامیک به پلیمر تهیه و پرینت می‌شوند. آزمونهای پراش پرتوایکس، طیف‌سنجی فروسرخ با تبدیل فوریه، زبری سنجی، ترشوندگی، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون‌های مکانیکی، تخریب‌پذیری، آزمون‌های زیست‌فعالی، و کشت سلول جهت بررسی رفتار داربست‌های پرینت شده مورد استفاده قرار خواهند گرفت. از دانش فنی به دست آمده در این پژوهش جهت تولید داربست‌های پایه پلی‌کاپرولاکتون حاوی ذرات سرامیکی شیشه زیست‌فعال جهت کاربردهای مهندسی بافت استخوان استفاده خواهد شد.
 
عبدالمجید اسلامی
دانشکده مهندسی مواد
ظرفیت ارشد: 1
ظرفیت دکتری: 1
عبدالمجید اسلامی (m.eslami@cc.iut.ac.ir)      
مقطع ارشد 1 دانشجوی کارشناسی ارشد  
کد یکتا: 140379226 20.1001.4.19MG000=.2024.05.20.0.2 نیاز صنعتی
بررسی خوردگی در لوله مغزی سیار پس از عملیات اسیدکاری و در مجاورت سیال نیتروژن به هنگام استفاده از دستگاه های مولد نیتروژن
مشکل اصلی استفاده از این مولدها خوردگی شدید ایجاد شده توسط آنها بر روی لوله دستگاههای لوله مغزی سیار، خصوصا در مواردی که درجه خلوص نیتروژن پایین آمده و یا تزریق نیتروژن در چاههای با درصد آب (water cut) بالا انجام پذیرد
 

تحت نظارت وف ایرانی